Сьогодні в Україні День скорботи і вшанування жертв війни

22.06.2014, 10:26
Сьогодні в Україні День скорботи і вшанування жертв війни - фото 1
День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відзначається щорічно 22 червня, у день, коли німецька армія вторглася на територію СРСР/УРСР.

скорбота.jpgПрезидент України Петро Порошенко візьме участь у церемонії вшанування пам’яті жертв війни.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Президента.

"У неділю, 22 червня, о 12:00 Президент України Петро Порошенко візьме участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні (площа Слави)", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні ми схиляємо голови перед загиблими у найбільшій в історії людства війні, згадуємо мільйони полеглих українців. Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка до українського народу у зв'язку з Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Він нагадав, що 22 червня 1941 року гітлерівські війська вторглися на нашу землю, якій "судилося надовго стати центром кровопролитних оборонних боїв і наступальних операцій".

Україна у роки Другої світової війни зазнала колосальних людських втрат, - відзначає Порошенко.

"Ми віддаємо данину шани та любові ветеранам за їх героїзм і жертовність. Низький вам уклін, що вистояли та перемогли, врятували від поневолення рідну землю, Європу, увесь світ. Запевняю, що ми будемо гідними вашого вікопомного подвигу", - йдеться у зверненні президента.

Минуло багато десятиліть, але смертельний подих війни відчувається знову. Схід України став ареною бойових дій, гинуть люди, - наголосив глава держави.

"Ми повинні рішуче та негайно відновити мир у державі", - запевнив Порошенко.

За його словами, драматичні події останніх місяців підтвердили одвічну істину – народ сильний у час єднання.

"Так було під час жорстокої боротьби з нацистами, так має бути і нині", - сказав він.

Перед реальною загрозою, яка виникла, президент закликав українців ще більше згуртуватися й убезпечити свій історичний вибір, захистити право вільно жити на своїй Богом даній землі.

Порошенко висловив щиру подяку військовослужбовцям, правоохоронцям, добровольцям, усім небайдужим громадянам, які стали на захист миру, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

"Наш народ переміг у Другій світовій війні і тому я впевнений, що як переможці ми з гідністю пройдемо суворі випробування й тепер", - наголосив він.

"Світла пам'ять усім загиблим за свободу України. Завдяки їхньому подвигу у нашій державі обов'язково настане спокій та мир", - підсумував президент.

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відзначається щорічно 22 червня, у день, коли німецька армія вторглася на територію СРСР/УРСР.