• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) вирішили, що на Сході України їхні священнослужителі поводяться гідно...

В УПЦ (МП) вирішили, що на Сході України їхні священнослужителі поводяться гідно

20.06.2014, 12:11
В УПЦ (МП) вирішили, що на Сході України їхні священнослужителі поводяться гідно - фото 1

Учасники Синоду УПЦ (МП), який відбувся 19 червня у Києві, обгворили суспільно-політичну ситауацію на Сході України та стан справ Церкви у цьому регіоні. Із рапортами, зокрема, виступили митрополит Донецький і Маріупольській Іларіон (Шукало) та архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук).

Sinod-UPC_s.jpgУчасники Синоду УПЦ (МП), який відбувся 19 червня у Києві, обгворили суспільно-політичну ситауацію на Сході України та стан справ Церкви у цьому регіоні. Із рапортами, зокрема, виступили митрополит Донецький і Маріупольській Іларіон (Шукало) та архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук).

Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), єпископи висловили сердечну подяку єпископату, духовенству та чернецтву, що звершують своє служіння у цих областях.

Вони також закликали всіх вірян до посиленої молитви Всемилостивому Богу з проханням про припинення «розбрату і ворожнечі між людьми та дарувати мир і спокій нашому народу».

Під поняттями «розбрат» і «ворожнеча» єрархія ціїє Церкви мала на увазі війну, яка точиться на Сході України і забрала вже сотні людських життів. Зазвичай, вони її ще називають «братовбивчим протистоянням», не уточнюючи при тому, що участь у цьому «протистоянні» беруть «брати-кадировці», а в окремих випадках й люди, душпастирський обовязок яких плягає в тому, щоби нести мир, а не війну.

Як відомо, 25 травня бійці АТО затримали главу озброєного загону терористичної організації «Луганська народна республіка» священика УПЦ (Московського Патріархату) Володимира Марецького, під час захоплення виборчих дільниць у Новоайдарі. Священика, щоправда, згодом відсторонили від виконання пастирських обов’язків.

Слід зазначити, що сам архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) висловлювався за те, аби Київ прислухався до голосу людей Південно-Східного регіону і не ігнорував результати референдуму про державну самостійність «Луганської народної Республіки». Нагадаємо, «волевиявлення» у Луганську відбулося 11 травня всупереч Конституції України, а його результати не визнала ні українська влада, ні Євросоюз, ні США.