Військові капелани УГКЦ опікуються бійцями АТО

20.06.2014, 09:52
Військові капелани УГКЦ опікуються бійцями АТО - фото 1

Керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України Михайло (Колтун) повідомив, що військові капелани надають духовну опіку українським солдатам, які перебувають у Луганській та Донецьких областях.

koltun-s.jpgКерівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України Михайло (Колтун) повідомив, що військові капелани надають духовну опіку українським солдатам, які перебувають у Луганській та Донецьких областях.

«Теперішній час важливий для того, щоб зрозуміти, як священики і військовики одні одному потрібні. Склалася така ситуація, що промовляє про це. Священики заявляють, що смерть не страшна для тих, хто прагне свободи», - сказав владика Михайло.

Єпископ заузначив, що у зоні Антитерористичної операції на Сході України перебувають місцеві священики з Донецького і Харківського екзархатів УГКЦ, яким доручена душпастирська опіка над військовими. Проте там є і душпастирі із Заходу України, які добровільно здійснюють своє капеланське служіння, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.