• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська Рада Церков побажала новому Президенту мудрості у державних справах і миру...

Всеукраїнська Рада Церков побажала новому Президенту мудрості у державних справах і миру

03.06.2014, 17:34
Всеукраїнська Рада Церков побажала новому Президенту мудрості у державних справах і миру - фото 1
ВРЦіРО 3 червня привітала Петра Порошенка з обранням на пост Президента України.

ВРЦ-top.gifВРЦіРО 3 червня привітала Петра Порошенка з обранням на пост Президента України. Провідники Церков і релігійних організацій сподіваються, що протягом роботи Петра Порошенка на посту Глави держави буде налагоджений системний діалог та конструктивна співпраця між Президентом України та Всеукраїнською Радою Церков  з метою своєчасного розв’язання проблем, які багато років залишаються у сфері державно-конфесійних відносин та соціально-гуманітарної діяльності релігійних організацій.

ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДА ЦЕРКОВ
І РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ 

03.06.2014 р. № 212

Обраному Президенту України 
ПОРОШЕНКУ П. О.

 

Вельмишановний Петре Олексійовичу!

Від імені Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій вітаємо Вас з обранням на посаду Президента України!

Українське суспільство за останні місяці пережило складні випробування, плекаючи добрі зміни, прагнучи очищення від корупції та свавілля влади, виборюючи свої права та свободи. Багато викликів досі актуальні перед нашою державою, з огляду на зовнішні та внутрішні загрози, що постали перед Україною.

Власним прикладом глави конфесій, які є членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, засвідчують можливість попри усі відмінності знаходити спільну мову, співпрацювати та висловлювати спільну позицію. Цей досвід порозуміння та єдності на благо суспільства зараз особливо потрібний для України – для різних гілок влади нашої держави та для українського суспільства в його багатоманітності національностей, релігій, мов і культур.

Тому ми готові й надалі робити все від нас залежне, щоби в Україні панували мир, злагода й порозуміння серед народу України у будь-якій частині нашої держави, а також підтримувати Ваші ініціативи, спрямовані на досягнення цієї мети.

Водночас сподіваємося, що протягом Вашої роботи на посту Глави держави буде налагоджений системний діалог та конструктивна співпраця між Президентом України та Всеукраїнською Радою Церков  з метою своєчасного розв’язання того масиву нагальних проблем, які багато років залишаються у сфері державно-конфесійних відносин та соціально-гуманітарної діяльності релігійних організацій.

Нехай Всевишній подасть Вам, вельмишановний пане Президенте, мудрості у державних справах, міцного здоров’я, успіху у служінні українському народові на чолі держави!

Молимося за Вас Богу і бажаємо, щоби Господь благословляв усі Ваші добрі починання, а нашу державу зберігав у мирі, цілісності та єдності!

З повагою,

Головуючий у ВРЦіРО

ОНУФРІЙ
Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ,
Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри