• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ (МП) заявив, що Київ має визнати референдум у Луганську...

Архиєпископ УПЦ (МП) заявив, що Київ має визнати референдум у Луганську

20.05.2014, 13:46
Архиєпископ УПЦ (МП) заявив, що Київ має визнати референдум у Луганську - фото 1
Архиєпископ Луганський і Альчевський УПЦ (МП) Митрофан (Юрчук) вважає, що Київ повинен прислухатися до голосу людей Південно-Східного регіону і не має права ігнорувати результати референдуму про державну самостійність Луганської народної Республіки.

007508.jpgАрхиєпископ Луганський і Альчевський УПЦ (МП) Митрофан (Юрчук) вважає, що Київ повинен прислухатися до голосу людей Південно-Східного регіону і не має права ігнорувати результати референдуму про державну самостійність Луганської народної Республіки.

Про це єрарх сказав у студії интернет телебачення portall.tv.

«Церква завжди була і залишається поза політикою, а це волевиявлення, яке висловили люди, я думаю, що на це треба вважати, це ігнорувати не можна», - заявив він.

«Якби там не було, може сто процентів людей і не прийшло на виборчі ділянки, але, тим не менше, дуже велика кількість людей прийшла і висловила свою думку», - зазначив архиєпископ.

За його словами, на Луганщині протистояння виникло через брак любові, поваги та бажання вислухати один одного.

«Жодна політична система не достойна того, щоби через неї помирали люди. Я думаю, що ті, хто сьогодні знаходиться в Києві повинні почути людей на Південному Сході України і і взяти до уваги їхню точку зору», - наголосив архиєпископ Луганський і Альчевський УПЦ (МП) Митрофан (Юрчук).

Довідка: Референдум про державну самостійність Луганської Народної Республіки був проведений 11 травня 2014 року. Він відбувся всупереч Конституції України, а результати не визнала ні українська влада, ні Євросоюз, ні США. Одночасно з референдумом на Луганщині аналогічний референдум пройшов у Донецькій області щодо суверенітету «Донецької народної республіки».