• Головна
  • Новини
  • У мечетях Криму вшанували пам'ять жертв радянської депортації...

У мечетях Криму вшанували пам'ять жертв радянської депортації

19.05.2014, 15:46
У мечетях Криму вшанували пам'ять жертв радянської депортації - фото 1

У всіх мечетях Криму 16 травня пройшли намази у пам'ять про жертв депортації. Як повідомила прес-служба Духовного управління мусульман Криму, після п'ятничної молитви мусульмани півострова "звернули свої благання до Всевишнього і просили дарувати жертвам депортації свою безмежну милість".

add8-s.jpgУ всіх мечетях Криму 16 травня пройшли намази у пам'ять про жертв депортації. Як повідомила прес-служба Духовного управління мусульман Криму, після п'ятничної молитви мусульмани півострова "звернули свої благання до Всевишнього і просили дарувати жертвам депортації свою безмежну милість", повідомляє "Релігія в Україні".

Рівно 70 років тому на світанку представники влади вигнали кримських татар зі своїх будинків і вивезли за межі Криму - в Середню Азію і на Урал.

З нагоди 70-ої річниці депортації, в Криму, починаючи з 16 травня, проходять жалобні заходи. Крім того, 18 травня опівдні відбулася міжнародна акція "Хвилина скорботи і єдності". У цю годину кримські татари усього світу, незалежно від місця знаходження і заняття, зупинялися на кілька хвилин, схиляли голови і виголошували молитву на згадку про тих, хто не зміг повернутися з місць депортації.

Влада півострова, залякуючи кримських татар, не дозволила проводити мітинги в центрі Сімферополя. Показові навчання тисяч російських омонівців проходили 18 травня у момент, коли, зазвичай, люди тримали свічки і плакали. У Бахчисараї кримськотатарський траурний мітинг заглушували гулом бойових вертольотів.

Суди, допити і обшуки щодо кримських татар тривають вже другий тиждень.