• Головна
  • Новини
  • «Свобода українського народу ніколи не буде повною без свободи і вільного розвитку кримських татар», – ректорат УКУ...

«Свобода українського народу ніколи не буде повною без свободи і вільного розвитку кримських татар», – ректорат УКУ

16.05.2014, 11:10
«Свобода українського народу ніколи не буде повною без свободи і вільного розвитку кримських татар», – ректорат УКУ - фото 1
«Ми поділяємо біль кримськотатарського народу і вшановуємо пам`ять про невинні жертви страхітливої депортації. Ми солідаризуємося зі справедливими вимогами кримських татар і віримо в прийдешню їх перемогу», – ректорат УКУ.

татари.jpgУкраїнський католицький університет у 70-ту річницю депортації кримсько-татарського народу з огляду на сьогоднішню ситуацію в Криму, де наразі діє «злочинний режим Кремля», закликав владу України «не залишити своїх братів напризволяще і зробити все від нас залежне, щоб кримськотатарський народ міг долучитися до сім’ї вільних європейських націй разом з нами і своєю Батьківщиною – багатонаціональним Кримом.

«Свобода українського народу ніколи не буде повною без свободи і вільного розвитку кримських татар»», – наголошують в УКУ.

Звернення Українського католицького університету до 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу

«В 70-ту річницю депортації кримськотатарського народу світова спільнота відзначатиме, поставши перед загрозою нового його переслідування, – йдеться у зверненні. – Причому знову, як і сім десятків літ тому, долю цього народу вирішуватимуть пройдисвіти, що отримали легітимацію від злочинного режиму Кремля».

«Росія перетворює півострів на нашпигований зброєю міноносець, в якому стає неможливим реалізувати мрію кримськотатарського народу про відродження своєї культури», – говориться у зверненні.

На думку ректорату УКУ, трагедія депортації кримських татар досі залишаються не осмисленою, тому що  злочин примусового переселення не засуджено в судовому порядку, а їхні виконавці не спокутували вини: «Суспільство, яке не очистилося від тягарів давніх злочинів, не спроможне чинити гідний опір новим зловживанням владою».

У зверненні йдеться, що сьогоднішній обов’язок України – і як держави, і як народу – не залишити своїх братів напризволяще і зробити все від нас залежне, щоб кримськотатарський народ міг долучитися до сім’ї вільних європейських націй разом з нами і своєю Батьківщиною – багатонаціональним Кримом: «Свобода українського народу ніколи не буде повною без свободи і вільного розвитку кримських татар».

«Ми поділяємо біль кримськотатарського народу і вшановуємо пам`ять про невинні жертви страхітливої депортації. Ми солідаризуємося зі справедливими вимогами кримських татар і віримо в прийдешню їх перемогу», – ректорат УКУ.