• Головна
  • Новини
  • Події на Донеччині - Страсна П’ятниця українського народу, - Глава УГКЦ...

Події на Донеччині - Страсна П’ятниця українського народу, - Глава УГКЦ

22.04.2014, 10:41
Події на Донеччині - Страсна П’ятниця українського народу, - Глава УГКЦ - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) події, які нині відбуваються на Східній Україні, назвав глибоко трагічними і порівняв їх з періодом Страсної П’ятниці.

Святослав (Шевчук)Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) події, які нині відбуваються на Східній Україні, назвав глибоко трагічними і порівняв їх з періодом Страсної П’ятниці.

«Обставини, які ми нині переживаємо є глибоко трагічними, їх можна порівняти із Страсною П’ятницею. Коли Христос став каменем спотикання, коли серця багатьох стали жорстокими, коли люди у Христі не побачили свого Бога і кричали: «Розіпни Його!», — сказав Глава УГКЦ у інтерв’ю «5 каналу».

Патріарх Святослав (Шевчук) висловив свою пошану до мешканців східних областей нашої держави і наголосив, що чужинці не допоможуть навести лад на рідній землі.

«Ми є діти тієї самої землі. Ніхто чужий нам не допоможе краще жити. Ми мусимо бути господарями на своїй землі. Час Пасхи, час Воскресіння Христового – це час миру», - зазначив він.

«Хочу сказати до всіх тих, у кого «озлобилося» серце: «Мир вам!» Нехай мир переможе війну! Думаю, після Великодньої П’ятниці із силою Воскресіння Христового наступить пасхальна радість», — підкреслив Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).