• Головна
  • Новини
  • Ми переховували мирних студентів, а не озброєних бойовиків, - архиєпископ УПЦ КП про ситуацію на Донеччині...

Ми переховували мирних студентів, а не озброєних бойовиків, - архиєпископ УПЦ КП про ситуацію на Донеччині

16.04.2014, 10:41
Ми переховували мирних студентів, а не озброєних бойовиків, - архиєпископ УПЦ КП про ситуацію на Донеччині - фото 1
Архиєпископ Чернігівський УПЦ КП Євстратій (Зоря) вважає недоречним порівняння переховування євромайданівців у Михайлівському монастирі і надання притулку бойовикам у православному центрі на Донеччині.

-slavyansk.jpgАрхиєпископ Чернігівський УПЦ КП Євстратій (Зоря) вважає недоречним порівняння переховування євромайданіців у Михайлівському монастирі і надання притулку бойовикам у православному центрі на Донеччині.

Про це єрарх написав у свої Фейсбук-сторінці, реагуючи на повідомлення про те, що бойовиків, які штурмували адміністративні будівлі в Слов'янську, нібито прихистив місцевий православний центр і УПЦ (МП).

«Війна - це мир», або «Русский мир» в дії ... Думаю, що будуть говорити, мовляв, УПЦ КП теж протестуючих в монастирі приймала. Тільки от різниця в тому, що ми а) ховали МИРНИХ демонстрантів, які шукали захисту після розгону на Майдані; б) ховали поранених, яких потрібно було терміново оперувати і лікувати, а везти їх до держустанов було небезпечно - звідти могли викрасти і вбити; в) попередили всіх, що ніякої політдіяльності в монастирі бути не повинно - лише допомога», - пише він.

«Ну а тут дали притулок терористам з бойовою зброєю ... Згадую слова Спасителя, що деякі будуть і вбивати, думаючи, що своїми вбивствами служать Богу», - підсумував сказане архиєпископ УПЦ КП.