• Головна
  • Новини
  • У Чернігові на вшанування пам`яті Небесної сотні відбулося поминальне віче...

У Чернігові на вшанування пам`яті Небесної сотні відбулося поминальне віче

31.03.2014, 10:15
Чин панахиди відслужили священики УПЦ Київського Патріархату на чолі з архиєпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм (Зорею).

Віче відбулося біля стенду пам`яті Небесної сотні навпроти облдержадміністрації. Обласний штаб національного спротиву запропонував сьогодні не проводити політичне віче, а молитися про загиблих героїв на Майдані, інформує УНІАН-релігії.

Чин панахиди відслужили священики УПЦ Київського Патріархату на чолі з архиєпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм (Зорею).

Архиєпископ підкреслив, що Небесна сотня загинула за свободу і незалежність України, а їхній подвиг подібний до подвигу Героїв Крут. Архієпископ висловив упевненість, що пройде деякий час і українці будуть вшановувати усіх загиблих на Майдані, незалежно, з якого боку барикади вони стояли.

”У єдності – наша сила. У єдності переміг Майдан. Маємо об`єднати зусилля у розбудові України”, - наголосив він.

Також сьогодні у Чернігові в обласному філармонійному центрі пройшов вечір пам`яті загиблих на Майдані. Зокрема, прозвучав ”Реквієм” Моцарта у виконанні академічного симфонічного оркестру ”Філармонія” та академічного хору Національної радіокомпанії України.

Крім того, в обласному центрі Чернігівщини розпочали роботу щодо вшанування пам`яті Небесної сотні. Цього тижня обласний штаб національного спротиву доручив робочій групі (координатор – вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника ”Чернігів стародавній” Сергій Черняков) оголосити конкурс проектів на кращий пам’ятник Героям Небесної сотні у Чернігові, провівши для цього необхідні консультації з представниками управління архітектури та містобудування міської ради.