• Головна
  • Новини
  • «Україна сьогодні потребує людей, які мають нове серце…», – владика УГКЦ Богдан (Дзюрах) на Майдані...

«Україна сьогодні потребує людей, які мають нове серце…», – владика УГКЦ Богдан (Дзюрах) на Майдані

31.03.2014, 10:05
«Україна сьогодні потребує людей, які мають нове серце…», – владика УГКЦ Богдан (Дзюрах) на Майдані - фото 1
Єпископ закликав молитися за героїв Небесної Сотні і думати про те багатство і спадок, яке вони нам передали - Україну.

«Cьогодні, ми - діти однієї Матері-України, почуваємося об’єднаними в цій жалобі. Прагнемо, щоби родини героїв Небесної Сотні, в першу чергу, знали і бачили, що ми - разом із ними, бо ми є тут, у Києві, де наші герої зустріли не смерть, а Господа, що дає життя. Він їм дав повноту життя, бо прийняв їх до себе у свої вічні батьківські обійми», - промовив владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, 30 березня у Києві на Майдані під час народного віче і поминальної молитви у сороковий день пам’яті героїв Небесної сотні.

vl_dzjurax.jpg

«Ви дали зі своїх родин рідних найдорожчих і отримали їх як героїв, що не вмирають», - продовжив владика Богдан. – «Віримо, що сьогодні вони втішаються Божою славою, бо поповнили ряди безчисленних праведників, про яке говорить Святе Письмо».

Єпископ закликав молитися за героїв Небесної Сотні і  думати про те багатство і спадок, яке вони нам передали - Україну. «Україна сьогодні потребує людей, які мають нове серце, очищене від егоїзму, владо - і грошолюбства. Ми повинні їх вимолити. Молімося і видаймо зі себе нових і чесних провідників нашої держави», - закликав промовець.

Наприкінці владика Богдан закликав усіх «ставати новими переміненими людьми, які хочуть будувати Україну на основі Божого закону».

Наостанок єпископ продекламував вірші київського поета Юрія Тітова, прикутого до інвалідного візка, що присвячені загиблим героям Майдану, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.