На Майдані Незалежності пом’янули героїв Небесної сотні

30.03.2014, 14:16
Сьогодні минає 40 день з трагічних подій 18-20 лютого у центрі Києві. На Майдані Незалежності священнослужителі разом із багатьма десятками тисяч вірян пом’янули героїв Небесної сотні.

Сьогодні минає 40 день з трагічних подій 18-20 лютого у центрі Києві. На Майдані Незалежності священнослужителі разом із багатьма десятками тисяч вірян пом’янули героїв Небесної сотні. Віче розпочалося хвилиною мовчання за загиблими мітингувальниками, а завершилося спільною молитвою, яку провели представники УПЦ КП, УПЦ (МП), УАПЦ, УГКЦ та РКЦ в Україні.

Виступаючі звернулися до родини героїв Небесної стоні із словами підтримки та запевнили, що разом із ними відчувають біль утрати. Секретар синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах), зокрема, наголосив, що думки сьогодні линуть далеко за межі цієї площі до родин загиблих у Харків, Дрогобич, Збараж, Керч, Дніпропетровськ.

«Сьогодні в родинах наших братів і сестер з великою силою знов відновився біль за втратою. Втрату, яку годі переболіти, яку годі оточити належною жалобою. І сьогодні, як діти однієї матері України, почуваємося об’єднані у цьому горі, в цьому болі, в цій жалобі. Хочемо, щоби ці родину в першу чергу знали і бачили, що ми сьогодні є разом з ними», - сказав він

«Ви дали із своїх родин рідних, найдорожчих найближчих, але отримали їх назад як героїв. Як героїв, які вже не вмирають, як героїв, які повірили с слова Христові не боятися тих, хто вбиває тіло, але душі вбити не можуть. Вони віддали свої душі і тіла в руки Господні. І сьогодні, віримо, вони втішаються Божою славою. Вони поповнили ряди безчисленних праведників», - підкреслив єпископ УГКЦ.

Під час жалобного віче священнослужителі закликали молитися за загиблими героями. Вони також згадали говорили про необхідність захищати територіальну цілісність держави та створення в Україні єдиної помісної Церкви.