• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет закликає єднатися перед загрозою російського вторгнення...

Патріарх Філарет закликає єднатися перед загрозою російського вторгнення

28.03.2014, 10:25
Патріарх Філарет закликає єднатися перед загрозою російського вторгнення - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет закликав українців єднатися у зв’язку із загрозою російської окупації нашої держави. Про це йдеться у зверненні Предстоятеля Київського Патріархату.

9e1609c7142-f.jpgПатріарх УПЦ КП Філарет закликав українців єднатися у зв’язку із загрозою російської окупації нашої держави. Про це йдеться у зверненні Предстоятеля Київського Патріархату.

«Ворог вже напав на нашу державу, окупував частину української землі. По суті без оголошення війни керівництво Росії вже розпочало війну проти України», - зазначає він.

«Зупинити кремлівські плани може не стільки зброя чи зовнішня допомога, скільки, найперше, сила духу і наша єдність. Якщо ми, громадяни України, належачи до різних націй, конфесій, політичних рухів, будемо єдиними, як народ, якщо як один станемо на захист української державності, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності – ворожі плани не здійсняться», - пише Патріарх.

Предстоятель УПЦ КП відтак закликає українців не піддаватися панічним насторям та припинити сварки, бо «майбутнє єдиної Україні, нашого рідного і спільного дому, зараз важливіше, ніж будь-які питання, які розділяють нас».

«На боці українського народу – правда і Бог, бо ми не бажаємо нікому зла, а лише хочемо мирно і у дружбі з сусідами жити у своєму власному домі – соборній і незалежній державі Україна. Вірю, що завдяки нашій єдності, силі духу та взаємній підтримці, з Божою допомогою разом ми гідно пройдемо всі нинішні випробування.

Нехай Господь надихає всіх нас мудрістю», - наголошує Патріарх Філарет.