Баптисти візьмуть Україну під свою духовну опіку

27.03.2014, 12:50
Баптисти візьмуть Україну під свою духовну опіку - фото 1
Перший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-баптистів Валерій Антонюк звернувся до християн та служителів церков із закликом взяти духовну опіку над Україною, владою та молитися за майбутні вибори Президента України.

фото-Антонюк.jpgПерший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-баптистів Валерій Антонюк звернувся до християн та служителів церков із закликом взяти духовну опіку над Україною, владою та молитися за майбутні вибори Президента України.

«Сьогодні Бог по-особливому говорить із Україною. Це час аналізу минулого, осмислення сьогодення, і особлива підготовка до майбутнього. В Україні багато церков і християн. За всіх часів ми з радістю служили іншим, але сьогодні ми просимо – послужіть Україні», - йдеться в документі.

Валерій Антонюк просить християн в Україні та в інших країнах світу зайняти «здорову біблійну позицію і утримуватися від навмисного або необдуманого нагнітання ситуації».

«Багатьом необхідно в корені змінити своє відношення до того, що відбувається і говорити з погляду Священного Писання, а не своїх плотських симпатій або антипатій, політичної схильності або національної свідомості. Лише Писання може нас об'єднати, щоб ми зберігали духовну єдність під час оцінки того, що відбувається, «…пильнуйте зберігати єдність духа в союзі миру» (Єф. 4:3)», - пише перший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-баптистів.

Враховуючи ситуацію, закликаємо церкви:

1. Дякувати Богові за особливий період у нашій історії, коли Бог пробуджує Церкву в Україні, очищає її й готує до більш відповідального служіння у світі, одночасно готуючи до зустрічі з Христом.

2. Посилити молитви у своїх сім’ях, місцевих церквах, малих групах і громадських місцях. Духовно опікуватися нашою країною, її владою, молитися про майбутні вибори Президента України. Просити Божого захисту, миру і благословення для України, молитися про її цілісність.

3. Служителів церков відповідально вчити і передавати точне Боже Слово, через яке Дух Святий зміцнює нас, показує істинне значення того, що відбувається, і дає нам надію у лихі часи.

4. Просити Господа про взаєморозуміння між політиками, недопущення війни і кровопролиття між народами України і Росії.

5. Не піддаватися на «інформаційні війни» і самим не провокувати протистояння між християнами через розбіжності в поглядах.

6. Не обмовляти й не ображати народ України, обвинувачуючи в «неофашизмі» та інших погрозах, що не відповідає дійсності. Не ділити Україну на частини, штучно розділяючи на «своїх» і «чужих».

7. У духовній боротьбі протистояти всяким задумам і планам спрямованим на агресію, окупацію і вбивство. Подібні дії є антиєвангельськими і не відповідають волі Божій.

8. Говорити людям про мир і єдність у Христі, а не сіяти насіння розбрату і розділення між християнами та країнами.

9. Як представникам Небесного Царства, припинити принижувати один одного в особистих розмовах, інтернет-листуваннях, незалежно від того, в якій країні ми живемо.

10. Не "поклонятися" людям при владі, замість Бога, бо це є гріхом перед Ним. Не схилятися перед творінням замість Творця, не політизувати Церкву Христову, але молитися про владу "щоб могли ми проводити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості" (1Тим. 2:1-3)

11. За всім, що відбувається, бачити Бога, Його керівництво та здійснення Його планів, і переконуватися в точному виконанні біблійних пророцтв, які збуваються і в нашому поколінні.

12. Посилити євангельське свідоцтво для світу, об'єднатися в поклонінні і прославленні нашого Господа. Звіщати про Його панування, незалежно від нашої національності, що буде свідчити про духовну зрілість, силу та гідне служіння дітей Божих.