• Головна
  • Новини
  • "УПЦ залишається Церквою українського народу", - Митрополит УПЦ (МП)...

"УПЦ залишається Церквою українського народу", - Митрополит УПЦ (МП)

25.03.2014, 11:34
"УПЦ залишається Церквою українського народу", - Митрополит УПЦ (МП) - фото 1
Єрарх тако закликає докласти усіх зусиль, аби на українській землі більше ніколи не проливалася людська кров.

Правлячий архиєрей Полтавської єпархії Української Православної Церкви (МП) Филип звернувся  до духовенства і віруючих у зв'язку з останніми подіями в Україні. Владика наголошує, що в умовах складної суспільно-політичної кризи в країні, Українська Православна Церква залишається Церквою українського народу. Єрарх тако закликає докласти усіх зусиль, аби на українській землі більше ніколи не проливалася людська кров.

«В останні місяці наша багатостраждальна Вітчизна – Україна – переживає непростий період своєї історії. В результаті жахливого протистояння, що сталося на вулицях золотоверхого Києва, пролилася кров сотень людей, багато було понівечених та покалічених.

Пам'ятаючи про те, що Бог наш не є Богом ворожнечі, а Богом миру, ми однозначно засуджуємо гріх вбивства, особливо коли гинуть невинні. Закликаю всіх вас, дорогі мої, підносити молитви за здоров'я поранених, спокій душ загиблих, посильно допомагати усім тим, кого спіткало горе», – зазначається у листі.

Владика наголошує, що в умовах складної суспільно-політичної кризи в країні, Українська Православна Церква залишається Церквою українського народу:

«Відділення Церкви від держави не означає Її відокремлення від українського суспільства. Ми, православні християни, не бажаємо ділити наших співвітчизників на «своїх» та «чужих» за політичною, територіальною, національною, мовною, соціальною чи будь-якими іншими ознаками. Для нас, віруючих, єдність у Христі є важливішою ніж наші земні відмінності».

Митрополит Филип наголошує, що ми маємо докласти усіх зусиль, аби на українській землі більше ніколи не проливалася людська кров:«Хай спільна молитва за нашу Богом бережену Україну, народ, владу та військо її до Господа Вседержителя, Пречистої Діви Богородиці, всіх святих землі нашої Полтавської допоможе відновити мир, стабільність та добробут нашого народу!». Про це повідомляє "Православіє в Україні".

Полтава_Филип.jpg