• Головна
  • Новини
  • Блаженніший Любомир назвав три умови для нормалізації суспільного життя в Україні...

Блаженніший Любомир назвав три умови для нормалізації суспільного життя в Україні

24.03.2014, 10:57
Блаженніший Любомир назвав три умови для нормалізації суспільного життя в Україні - фото 1
Хтось із читачів може поставити собі запитання: чому церковний муж дає поради щодо вирішення соціальних питань. Заздалегідь відповім, каже Любомир (Гузар): священнослужіння і суспільне життя тісно між собою пов’язані.

Блаженніший_Любомир.jpgХтось із читачів може поставити собі запитання: чому церковний муж дає поради щодо вирішення соціальних питань. Заздалегідь відповім, каже Любомир (Гузар): священнослужіння і суспільне життя тісно між собою пов’язані. Правила нормального суспільного життя походять від Господа Бога. І ми люди, якщо щиро бажаємо жити в розвинутій державі, повинні цих правил послідовно дотримуватися.

Блаженніший Любомир виділив три елементи в процесі налагодження суспільного життя, які, на його думку, дуже важливі:

«Отже, що потрібно? 

По-перше, нам потрібні керівники всіх рівнів, підібрані за критеріями програми, яку популярно окреслюють як "програма трьох П". Розшифрую зміст такої назви: особа, вибрана чи призначена на керівну посаду, повинна відзначатися високим професіоналізмом, порядністю та щирим патріотизмом. Ці вимоги настільки зрозумілі, що не потребують пояснень. 

Треба звернути увагу тільки на одну річ. 

Діяльність керівників має полягати не в пошуку тимчасових розв’язок, а радше в установленні довготермінових, солідно продуманих, належно опрацьованих програм. Суспільство потребує чітких концепцій щодо того, як повинна розвиватися кожна ділянка суспільного життя. 

По-друге, кожен громадянин, після того як керівні державні органи добре попрацюють і точно визначать його завдання, мусить сумлінно виконувати свою роботу, особливо коли йдеться про служіння співгромадянам. 

Такий спосіб праці повинен забезпечити працівникові належну заробітну платню, а також все, що людина має зробити для тих, кому служить. Це дуже важливо, бо саме сумлінне виконання обов’язків кожним громадянином творить ту гармонію, що робить всю державу комфортною для життя. 

По-третє, слід контролювати виконання громадянами своїх обов’язків (ми, люди, є немічними створіннями, які звикли легковажити своїми завданнями), щоб перевірити стан працівника, його знання всіх правил дорученої йому роботи та послідовної, якісної її реалізації. 

Контроль повинні здійснювати люди, які розуміють завдання, важливість точного його виконання і які переконані, що інспектувати також треба сумлінно, по-людяному та абсолютно чесно». Про це пише «Українська Правда».