• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП закликав донеччан не піддаватися на провокації чужинців...

Архиєпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП закликав донеччан не піддаватися на провокації чужинців

18.03.2014, 12:45
Архиєпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП закликав донеччан не піддаватися на провокації чужинців - фото 1
Архиєпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Сергій (Горобцов) закликав мешканців Донеччини до миру та взаємопорозуміння, до недопущення братовбивства та не піддаватися на підбурювання до конфліктів з боку чужих людей, які не є громадянами України.

Сергій.jpgАрхиєпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Сергій (Горобцов) закликав мешканців Донеччини до миру та взаємопорозуміння, до недопущення братовбивства та не піддаватися на підбурювання до конфліктів з боку чужих людей, які не є громадянами України.

«Ми всі, мешканці Донеччини хочемо жити в любові один до одного, в демократичній свобідній державі. Наш миролюбивий народ ніколи не посягав на територіальні цілісності, культуру інших народів. Ми всі розмовляємо тими мовами, якими нам зручно висловлювати свої  думки. Протягом багатьох років в Україні різні національності переплелися одна з одною, утворюючи міцні, фундаментальні родини. Батько українець, або грек, мати росіянка, або білоруска і т. д.. До цього часу всі жили в мирі та злагоді.

Кому вигідні ці суперечки? Хто розпалює братовбивчу ворожнечу між рідними слов’янськими народами?... Зараз в центрі всіх конфліктних ситуацій в східних регіонах нашої держави можна спостерігати багато чужих людей (не мешканців України), які підбурюють місцеве населення, професійно (за гроші), знаходять риторику, щоб знайти в нашому сучасному суспільстві багато темних плям і довести людей до суперечок, відчаю, помсти тобто до зла», – йдеться у зверненні владики УПЦ КП.

Архиєпископ Сергій навів слова Ярослава Мудрого, який «колись сказав своїм братам, що їхня сила в єдності» та нагадав донеччанам, що не можна піддаватися на запропоновані тимчасові блага в замін на найдорожче – на свободу і єдність Батьківщини.