• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Климент: життя українців у Криму є у небезпеці...

Архиєпископ Климент: життя українців у Криму є у небезпеці

12.03.2014, 17:13
Архиєпископ Климент: життя українців у Криму є у небезпеці - фото 1
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ), заявляє, що сьогодні в Криму існує загроза життю українців.

kliment_1-s.jpgАрхиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ), заявляє , що сьогодні в Криму існує загроза життю українців.

"Вся пропаганда каже про те, що якщо ти українець - ти бандерівець, і тебе треба вбити", - заявив він на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє портал События Криму.

"Європа займає позицію спостерігача, як це було і в 33 -му, коли в Україні був Голодомор, і в 41 -му, коли розстрілювали євреїв. А тим часом ситуація стає все більш загрозливою", - зазначив владика Климент.

За його словами, у минулі вихідні пропали організатори Евромайдана в Криму Анатолій Ковальський та Андрій Щекун. Бандити також викрали чотирьох журналістів.

Архиєпископ закликав звернути увагу на те, що українців в Криму постійно гноблять: немає ні українських шкіл, ні дитячих садків, ні церков.

"У 1944-му визволителі депортували мою сім'ю з Криму. Сьогодні "визволителі" знову тут. Люди із здриганням чекають, що їх знову почнуть вбивати", - зазначив священнослужитель.