Патріарх Філарет відправив панахиду за Тарасом Шевченком

11.03.2014, 10:20
Патріарх Філарет відправив панахиду за Тарасом Шевченком - фото 1
У день 153-ї річниці від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка,10 березня, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив панахиду у Тарасовій церкві Різдва Христового на Подолі.

DSC_0486-a.jpgУ день153-ї річниці від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка, 10 березня, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив панахиду у Тарасовій церкві Різдва Христового на Подолі. Разом з Патріархом за душу Тараса молився єрархи УПЦ КП, ченці, столичне духовенство та численний люд.

«Святкування 200-ліття Тараса Шевченка по всьому світу свідчить про те, що пам’ять нашого великого генія зберігається віками. Ми прославляємо його постійно. Але для нього потрібне не стільки прославлення, скільки молитва за нього. Бо слава залишається на землі, а йому потрібне прощення гріхів від Бога і вічне блаженне життя. Тому ми й сьогодні, у день його смерті, молимося за спокій його душі» - сказав під час проповіді Патріарх Філарет.

Після молитви, як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, Предстоятель Київського Патріархату через журналістів звернувся зі словами підтримки до українських військовослужбовців, які проходять службу в Автономній Республіці Крим: «Україна за вас не забула і ми молимося за вас».