• Головна
  • Новини
  • Це диявол нам мститься за те, що Україна очищаться, - єпископ РКЦ про військову агресію в Криму...

Це диявол нам мститься за те, що Україна очищаться, - єпископ РКЦ про військову агресію в Криму

02.03.2014, 14:06
Це диявол нам мститься за те, що Україна очищаться, - єпископ РКЦ про військову агресію в Криму - фото 1
Єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії, адміністратор Луцької дієцезії РКЦ Станіслав Широкорадюк OFM назвав військову агресію росіян в Криму помстою диявола за те, що Україна почала очищати від зла свою землю.

Станіслав ШирокорадюкЄпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії, адміністратор Луцької дієцезії РКЦ Станіслав Широкорадюк OFM назвав військову агресію росіян в Криму помстою диявола за те, що Україна почала очищати від зла свою землю.

Про це єрарх сказав у неділю 2 березня зі сцени Євромайдану під час традиційної екуменічної молитви.

«Може хтось думає, що це боротьба за територію? Я, як людина духовна, вам скажу, що це набагато складніше. Йде боротьба добра і зла. Це помста диявола, за те що Україна почала очищати свою землю від диявольських знаків, від всього злого що панувало на землі. Україна очистилася і це помста тепер нам», - зазначив він.

Єпископ РКЦ наголосив, що агресію недруга теж можна подолати і закликав українців до посиленої молитви.

«Ми повинні вийти в ім’я Боже, мобілізувати свої сили, молитися. В цьому наша сила. Молитва робить дива. І воно станеться. Ми не маємо такої зброї які вони, а вони не мають такої духовної сили як ми, бо ми виходимо в ім’я Боже». – заявив єрарх.

Він також розповів, що минулої п’ятниці уся Польща на колінах у переповнених людьми храмах молилася за Україну.

«У цей самий час Росія проводила навчання і готувалася напасти на Україну. Ось вам відповідь, що таке Європа і що таке Азія. Це відкриє очі багатьом людям – одні за нам моляться, а інші - проявляють агресію», - зауважив владика Станіслав.

«Ще вам одне скажу, агресія є ознакою диявола, і ще одна ознака диявола – дія, під видом добра. Він не каже відверто, що я йду нападати, а каже: я йду охороняти громадян, я йду допомагати людям..

Якщо нам Бог не допоможе, нам ніхто не допоможе. Тому наша мобілізація до молитви. Ми маємо зміцнити нашу віру і Бог наш вислухає», - підкреслив єпископ Станіслав Широкорадюк.