• Головна
  • Новини
  • Сьогодні моляться та медитують за мир в Криму та єдність України...

Сьогодні моляться та медитують за мир в Криму та єдність України

01.03.2014, 19:46
Сьогодні моляться та медитують за мир в Криму та єдність України - фото 1
Більше тисячі людей по всій Україні та закордоном 1 березня 2014 беруть участь у Всеукраїнському духовному служінні на підтримку Криму.

Більше тисячі людей по всій Україні та закордоном 1 березня 2014 беруть участь у Всеукраїнському духовному служінні на підтримку Криму.

медитація.jpg

28 лютого, як реакція на настирливу і неадекватну реакцію російського керівництва, активісти з Криму та Києва започаткували групу у мережі  Facebook, яка вже за кілька годин зібрала понад тисячу учасників різних віросповідань та духовних уподобань.

Кількість учасників і досі продовжує зростати. Примітно, що саме російськомовна група викликала більше ажіотажу, ніж її українська версія.

медитація_3.jpg

Зміст акції полягає у тому, що протягом дня кожен учасник має здійснити молитву, медитацію, іншу форму духовного служіння на підтримку миру та єдності в Україні. Учасники продовжують додавати в групу варіанти молитов різних релігій, а також, за індивідуальним бажанням, фото за написом «Молимося за Крим». Вже із самого ранку, такі фото додали люди із Києва, Греції, США, Люксембургу. На Майдані також триває флешмоб-фотосесія «Крим, ми Вас любимо», у якому беруть участь охочі майданівці.

медитація_2.jpg

Ще вчора активісти звернулися до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з проханням підтримати ініціативу та здійснити молитву у спосіб, характерний для кожної окремої релігії.

Активісти закликають приєднатися до молитви, адже вірять, що саме зараз спільна думка, слово, молитва чи медитація на підтримку миру та єдності України, є надзвичайно важливими.