• Головна
  • Новини
  • В Україні за нової влади ніхто не принижуватиме ні освітніх, ні релігійних прав національних меншин – Тягнибок...

В Україні за нової влади ніхто не принижуватиме ні освітніх, ні релігійних прав національних меншин – Тягнибок

28.02.2014, 11:33
В Україні за нової влади ніхто не принижуватиме ні освітніх, ні релігійних прав національних меншин – Тягнибок - фото 1
За словами Тягнибока, сьогодні намагаються провокаціями та нагнітанням ситуації розсварити громадян Української держави.

Тягнибок.jpgВ Україні за нової влади ніхто не принижуватиме ні освітніх, ні релігійних прав національних меншин. На цьому наголосив на засіданні Верховної Ради України голова фракції «Свобода» Олег Тягнибок, повідомили УНІАН у прес-службі цієї політичної сили.

За словами Тягнибока, сьогодні намагаються провокаціями та нагнітанням ситуації розсварити громадян Української держави. «У Криму поширюють чутки про нібито «вагони бандерівців», які зараз їдуть на півострів для того, щоби вбивати людей, щоби дестабілізувати ситуацію. Нині триває інформаційна війна проти України. Вартує лише включити новини російських каналів – бачимо, наскільки брехливо висвітлюється те, що відбувається в Києві і в Україні загалом», - заявив Тягнибок.

При цьому він зауважив: «Що потрібно робити нам? У першу чергу треба заспокоїти всіх мешканців нашої держави, зокрема Кримського півострова. Ніхто не збирається принижувати ваших прав, ніхто не збирається забирати ваших прав, які ви маєте згідно з українським законодавством і Конституцією України». «Ніхто не збирається диктувати вам, якою мовою говорити. Є українська мова – державна, а в побуті кожен спілкується тією мовою, якою він вважає за необхідне. Ніхто не буде в Україні за цієї влади принижувати права релігійні, освітні, права національних меншин», - наголосили Тягнибок.

«Україна – європейська цивілізована держава. Ми вважаємо, що нам усім треба згуртуватися пліч-о-пліч у боротьбі за нашу державу, нам треба рятувати країну. До того ж, за умов, що економічна ситуація в Україні просто катастрофічна. Скарбниця після Януковича є порожньою. Резерви Національного банку не відповідають тому рівню, який би мав бути. Розкрадено всі ті можливості, які в нас мали би бути для реалізації соціальної та економічної політики в державі. Окрім того, тривають провокації з боку Москви. Для чого вивішувати прапори Російської Федерації? Цього не можна робити», - заявив Тягнибок.

Він підкреслив, що треба бути єдиними, йти в одному руслі й рятувати територіальну цілісність України. «Згідно з Будапештським меморандумом, ми маємо гарантію з боку Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Російської Федерації. Росія порушила ці гарантії. Тому нам потрібно офіційно звертатися до згаданих країн із метою збереження територіальної, економічної і політичної цілісності України», – наголосив Тягнибок.