• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України заявили, що вони – невід'ємна і важлива частина українського суспільства...

Мусульмани України заявили, що вони – невід'ємна і важлива частина українського суспільства

28.02.2014, 10:41
Мусульманські організації ВАГО « Альраїд » і ДУМУ «Умма» оприлюднили 27 лютого заяву, в якій чітко задекларували свою приналежність до українського суспільства.

Мусульманські організації ВАГО « Альраїд » і ДУМУ «Умма» оприлюднили 27 лютого заяву, в якій чітко задекларували свою приналежність до українського суспільства.

«У цих умовах ми заявляємо, що мусульмани України – невід'ємна і важлива частина українського суспільства. Ми щиро вітаємо масштабні процеси оновлення, які почалися у країні, оскільки характер і спрямованість цієї модернізації повністю збігаються з головними принципами і найважливішими цінностями нашої релігії, ісламу: справедливістю, чесністю, повагою до прав людини, особистості, національних і релігійних меншин. Ми закликаємо всіх мусульман нашої країни активно підключитися до створення нової України, в якій буде рішуче покінчено з корупцією та безвідповідальністю влади та переможуть великі принципи гуманізму», – йдеться в заяві.

Мусульмани України назвали сьогоднішні події в Україні – переломним і воістину доленосним моментом:

«Нинішні події, що охопили всю Україну, є продовженням незавершеноЇ раніше національн -демократичної революції, яка покликана реально, фактично закріпити державну незалежність України, затвердивши принципи верховенства права, гарантування захисту прав, свобод та інтересів особи і громадянина. Ми сумуємо за тими, хто загинув на барикадах Майдану за честь і свободу України. Віримо, що « Небесна сотня» –це кращі сини народу, які віддали за нього свої життя. Полеглі герої залишаться в пам'яті людей як приклад справжнього патріотизму і любові до України. Розпочато кардинальні зміни в усіх сферах суспільного життя. Відтворюється керованість соціально-політичними та економічними процесами, формується нова влада. Фактично, народжується нове українське суспільство. Разом з тим, на шляху творення суспільство зіткнулося з колосальними проблемами і труднощам : існує загроза територіальної цілісності та соборності України; країна стоїть на межі фінансового колапсу; вкрай гостро стоїть завдання якнайшвидшої консолідації всіх внутрішніх сил в державі».

Мусульмани України щиро сподіваються, що «нове керівництво України буде невпинно приділяти увагу питанням вдосконалення церковно-державної політики з метою забезпечення її ефективності, відтворить дієздатний і кваліфікований орган державної влади з питань релігії, а також сприятиме підвищенню ролі духовних управлінь мусульман України в житті держави і суспільства».