• Головна
  • Новини
  • Римо-католицький єпископ Криму назвав неприпустим дозволити розірвати братерський зв'язок між кримчанами...

Римо-католицький єпископ Криму назвав неприпустим дозволити розірвати братерський зв'язок між кримчанами

28.02.2014, 09:55
Римо-католицький єпископ Криму назвав неприпустим дозволити розірвати братерський зв'язок між кримчанами - фото 1
Єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ владика Яцек Пиль 26 лютого звернувся до усіх віруючих та невіруючих «утриматися від екстремізму, і в ці важкі хвилини не дозволити розірвати братерський зв'язок між людьми, що живуть в Криму».

Яцек_Пиль.jpgЄпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ владика Яцек Пиль 26 лютого звернувся до усіх віруючих та невіруючих «утриматися від екстремізму, і в ці важкі хвилини не дозволити розірвати братерський зв'язок між людьми, що живуть в Криму». Сьогодні, коли в Криму складається напружена ситуація, єпископ  закликав віруючих "не припиняли молитися за мир, а ті, хто може, щоб добровільно постили».

«У своїй молитві ми пам’ятаємо всіх кримчан, незалежно від віросповідання, походження чи політичних поглядів. Ми молимося, щоб люди, які протягом десятиліть жили у мирі, і сьогодні не піднімали один на одного руки; молимося, щоб запобігти кровопролиттю, яке сталося на київському Майдані. Я закликаю всіх як віруючих, так і невіруючих, в ім'я солідарності зі спадщиною наших батьків, які дбали про розвиток Автономної Республіки Крим, утриматися від екстремізму, і в ці важкі хвилини не дозволити розірвати братерський зв'язок між людьми, що живуть в Криму», – йдеться у зверненні, яке поширив CREDO

Як наголошує єпископ, в AРK проживають поруч один з одним українці, росіяни, кримські татари, люди з вірменськими, польськими, німецькими, чеськими та іншими коренями.

«Протягом століть півострів жив дружно та мирно: православні, мусульмани, протестанти, католики, юдеї, караїми, представники інших конфесій і невіруючі – і сьогодні ми не дозволимо, щоб наше походження або віра, яку ми сповідуємо, ділили нас. Ми діти Єдиного Бога, Який є нашим Отцем. Гасло Криму, що написане на гербі, – це слова «Процвітання в єдності». Нехай вони залишаться нашим девізом і у важкий час», – заклткає владика РКЦ.