В УПЦ (МП) дозріли до думки, що західні українці не фашисти

26.02.2014, 13:39
В УПЦ (МП) дозріли до думки, що західні українці не фашисти - фото 1
В УПЦ (МП) вирішили захистити мешканців Західної України від звинувачень у тому, що вони є фашистами та нацистами.

untitled-a.jpgВ УПЦ (МП) вирішили захистити мешканців Західної України від звинувачень у тому, що вони є фашистами та нацистами. На сайті Львівської і Галицької єпархії УПЦ (МП) з’явилося повідомлення єпископа Філарета (Кучерова), де він дає «відповідь всім, хто зацікавлений у сепаратизмі через залякування громадян України у ймовірному схваленні жителями Західної України фашизму».

«Відслідковуючи динаміку останніх суспільних настроїв, мушу відзначити, що різке звинувачення жителів Західної України у фашизмі є проявом сепаратизму і загостренням конфліктів, що негативно впливає на пошуки порозуміння серед українського народу. Ми не фашисти і не нацисти, в чому хочуть певні сили сьогодні залякати жителів Сходу і Півдня нашої Держави! Господь наділив нас великою милістю – дав нам могутню державу – Батьківщину одну для всіх, кому вона дорога», зазначає він.

«Останні події у Києві, смерть наших співгромадян мають раз і назавжди навчити нас бути свідомими і не бути сліпими. Ми повинні відповідати за майбутнє своєї держави, плідно і чесно працюючи, кожен на своєму місці», - закликає єрах.

Єпископ УПЦ (МП) наголошує також, що у нас немає ні фашистів, ні екстремістів, а є «народ Божий, що виявляє свою волю і для того, щоб зберегти Україну».

«Тому гірко бачити, що отримавши шанс на побудову нової держави, ми стаємо на ті ж граблі – поспішно звинувачуємо один одного, шукаємо причину, через яку можемо виправдати власну відмову чути свого ближнього», - йдеться у його відповіді сепаратистам.

Проросійські політики, як відомо, не раз називали фашистами опозиційні партії та громадські організації, не викликаючи при тому реакції з боку УПЦ (МП). Особливо часто ці закиди звучали під час протистояння влади з активістами Євромайдану. До антиукраїнської риторики вдавалися також і представники Церкви, зокрема, митрополит УПЦ (МП) Агафангел (Савін), який в інтерв’ю російському радіо назвав Львів «нашою Чечнею».