• Головна
  • Новини
  • Сутички на Майдані не можна називати «братовбивчою війною», - митрополит УПЦ КП...

Сутички на Майдані не можна називати «братовбивчою війною», - митрополит УПЦ КП

26.02.2014, 10:34
Сутички на Майдані не можна називати «братовбивчою війною», - митрополит УПЦ КП - фото 1
Митрополит Львівський УПЦ КП Димитрій (Рудюк) сумнівається у тому, що сутички на Майдані можна назвати «братовбивчою війною», як це подають деякі священнослужителі.

Митрополит Львівський УПЦ КП Димитрій (Рудюк) сумнівається у тому, що сутички на Майдані можна назвати «братовбивчою війною», як це подають деякі сященнослужителі.

Своїми думками з цього приводу єрарх поділися на Фейсбук-сторінці.

«Допоможіть і переконайте мене в тому, над чим думаю вже не один день. Як можна називати сутички на Майдані "братовбивчою війною"? Щось я тут не зовсім добре розумію. Зараз всі моляться і поминають саме так: "... що загинули у братовбивчому протистоянні...". А в мене якось язик не повертається і вуста холонуть», - дивується він.

Беркут_стріляє.jpg

«Я розумію братовбивчу війну так, що задіяно в ній певну кількість однорідного населення країни, які відстоюють свої ідеологічні принципи і зі зброєю протистоять одне одному. Тут мирний народ, демонстранти, виступили проти тих, хто перетворив Україну на "зону", убезпечивши і захистивши себе «Беркутом» і кримінальними злочинцями "тітушками"... Де тут братовбивство не можу зрозуміти? Поясніть....», - запитує владика Димитрій.

Беркут.jpg

Митрополит зазначає, що після братовбивчої війни мало б настати примирення.

«Ну ось, ще в мене народилася така думка: якщо це братовбивча війна, чи протистояння, то результатом цього повинні бути велике і повне примирення, а яке ж тут примирення? Тут браття волати треба до небес про помсту.... Вибачте, не впевнений, що по християнськи думаю», - наголошує митрополит Львівський УПЦ КП Димитрій.