• Головна
  • Новини
  • На Євромайдані священнослужителі вшанували героїв «Небесної сотні»...

На Євромайдані священнослужителі вшанували героїв «Небесної сотні»

23.02.2014, 14:30
На Євромайдані священнослужителі вшанували героїв «Небесної сотні» - фото 1

На Майдані Незалежності священнослужителі України сьогодні, 22 лютого, провели скорботну молитву за протестувальниками, які загинули від куль спецпризначенців у Києві. Загиблих вони називали героями «Небесної сотні» і запевняли, що Господь за жертовність та любов до ближніх подарує їм Царство Небесне.

exklusiv.gifНа Майдані Незалежності священнослужителі України сьогодні, 22 лютого, провели скорботну молитву за протестувальниками, які загинули від куль спецпризначенців у Києві. Загиблих вони називали героями «Небесної сотні» і запевняли, що Господь за жертовність та любов до ближніх подарує їм Царство Небесне.

Євромайдан, 23 січня 2013

До учасників багатолюдного молебню, зокрема, звернулися представники УАПЦ, УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ, юдейської громади та протестанти. На спільній молитві цього разу був присутній також протоєрей УПЦ (МП).

Священнослужителі зазначали, що завдяки жертовності загиблих ми отримали свободу і що Майдан повинен поширитися на всю державу, бо це територія правди, любові та справедливості.

Предстоятель Київського Патріархату, якого особливо тепло зустріли люди, заявив, що ми починаємо перемагати, проте боротьба за волю за Батьківщину ще не завершилася.

«Нам треба бути пильними, - сказав він, - бо злі сили намагаються розірвати нашу єдність. Треба припинити ворожнечу і міцно стояти на засадах правди. Бо не може бути примирення між добром і злом. Не може бути нічого спільного між світлом і темрявою».

Патріарх Філарет також зазначив, що нині виник сприятливий момент для створення в Україні єдиної Помісної Української Церкви.

«Синод нашої Церкви звернувся до єпископату УПЦ (МП) з пропозицією об’єднатися в єдину Церкву.

Вони не розуміють, кому вони служать. Треба служити своєму народу і бути незалежним від іншої держави. Любить їх, але любити насамперед свою державу. Бо вороги користуються нашим розділенням і це розділення проходить не тільки через Церкву, а проходить через весь народ. Тому, щоби український народ весь був єдиним, треба щоби Православна Церква була єдина», - сказав Патріарх під схвальні вигуки присутніх на Майдані.