Сьогодні Майдан прощався із загиблими героями

21.02.2014, 23:53
Сьогодні Майдан прощався із загиблими героями - фото 1
Активісти Майдану сьогодні, 21 лютого, провели церемонію прощання з усіма загиблими протестувальниками. Люди на площі проводжали загиблих криками «Героям слава», «Зеку смерть» та «Слава!»

exklusiv.gifАктивісти Майдану сьогодні, 21 лютого, провели церемонію прощання з усіма загиблими протестувальниками. Люди на площі проводжали загиблих криками «Героям слава», «Зеку смерть» та «Слава!»

Майдан, 21 лютого 2014 р.

На площі зібрались кількадесят тисяч громадян. Також сьогодні було надзвичайно багато волонтерів в усіх лікарнях та пунктах допомоги, повідомляє кореспондент РІСУ. О 16:30 розпочалася акція пам’яті за всіма загиблими, яких, за офіційними даними, на цей момент було 77 чоловік.

Майдан, 21 лютого 2014 р.

Жалобна хода принесла під сцену на Майдані труни з тілами загиблих героїв. На площі запанувала тиша, після чого громадяни привітали жертв протистоянь криками «Слава» та «Зеку смерть». Після цього труни пронесли далі, аби кожен міг попрощатись з померлими, а на сцені почали служити панахиду священики різзних конфесій.

Служба переривалась лише на спів національного гімну та згадування наступного імені загиблого бійця. Панахида тривала до пізнього вечора, людей на площі ставало все більше з приходом темряви.

Майдан, 21 лютого 2014 р.

Окрім того, на сходах та деяких ділянках вулиці Інститутської, зокрема на сходах до Жовтневого палацу, лишились місця загибелі окремих активістів, які огородили бруківкою та виклали кам’яні хрести. Громадяни приносять до них квіти та свічки. Жителі столиці з 20:00 до 21:00 приєднались до акції, запаливши свічки у вікнах, аби згадати усіх полеглих за три місяці боротьби українців.

Майдан, 21 лютого 2014 р.

Майдан, 21 лютого 2014 р.

Майдан, 21 лютого 2014 р.