• Головна
  • Новини
  • Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ також не поминатиме владу під час Богослужінь...

Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ також не поминатиме владу під час Богослужінь

21.02.2014, 09:40
Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ також не поминатиме владу під час Богослужінь - фото 1
З Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, яку очолює Архиєпископ Харківсько-Полтавський Ігор (Ісіченко), надійшло повідомлення про відмову поминати владу під час Богослужінь.

Isichenko.jpgЗ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, яку очолює Архиєпископ Харківсько-Полтавський Ігор (Ісіченко), надійшло повідомлення про відмову поминати владу під час Богослужінь.

«З огляду на вихід президента й Кабінету Міністрів України поза правове поле та їхні злочинні дії стосовно українського народу, що обернулися сотнями загиблих і тисячами поранених співвітчизників, з ініціативи Синоду УПЦ КП формула поминання в ектеніях змінюється до відновлення в Україні конституційного ладу. Відтепер благословляється після поминання Вселенського Патріарха, місцеблюстителя митрополичого престолу та єпархіального архиєрея виголошувати: «Ще молимось за Боголюбиву i Богом бережену Україну нашу, за побожний народ її, за державність, перемогу, спокій, здоров’я та спасіння його, щоб Господь Бог допомагав нам у всьому та охороняв від усякого ворога i супротивника»», – йдеться у повідомленні Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ, очолювана Архиєпископом Ігорем (Ісіченком), у свій час відмежувалася від митрополита Мефодія (Кудрякова), звинувативши його у неканонічних діях і узурпації влади в УАПЦ. Відтоді єпархія архиєпископа Ігоря функціонує як автономна структура серед інших українських Церков. В державних органах єпархія формально зареєстрована як УАПЦ (оновлена).