У Луганську духовенство УПЦ (МП) молилося сьогодні за мир

20.02.2014, 12:42
У Луганську духовенство УПЦ (МП) молилося сьогодні за мир - фото 1
На думку архиєпископа Луганського і Алчевського Митрофана (УПЦ (МП)), ніякі політичні зміни не варті людських життів.

exklusiv.gifЗа мир в Україні і цілісність нашої держави молилися сьогодні, 20 лютого, в Луганську. У храмі на честь Ікони Божої Матері «Умиління» архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (УПЦ (МП )) у співслужінні духовенства Луганської єпархії звершив молебень за умиротворення ворогуючих, за мир і стабільність в Україні, повідомила РІСУ Діана Стешенко.

Молитва за мир«За відомостями ЗМІ, в столиці загинули вже 26 осіб. Це вселяє велику тривогу. Ми, як люди віруючі, насамперед бачимо свій обов'язок у цій ситуації помолитися Богу, щоб Господь умиротворив ворогуючих, щоб послав розум і мудрість тим, від кого залежить сьогодні, щоб це протистояння припинилося», – зазначив владика Митрофан.

Владика МитрофанНа його думку, ніякі політичні зміни не варті людських життів.

«Людське життя – це дар Божий. І коли проливається кров, це свідчить про те, що в нашому суспільстві є досить серйозні проблеми ... Ми сьогодні не розрізняємо людей за їх політичними інтересами, поглядами, для церкви всі є дітьми Божими. Ми сьогодні молимось за всіх. Церква об'єднує всіх незалежно від кольору шкіри, мови, в церкві є місце для кожного» , – наголосив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як владика розцінює присутність на Майдані священиків – як виразників особистої ініціативи або позиції Церкви –  архиєпископ відповів наступне: «Позиція Церкви – це, насамперед, молитви. Участь духовенства на Майдані, особливо, в моменти протистояння було певною стримуючою силою, яка до певного моменту не давала статися сутичок між сторонами. Тут і особисті позиції, і позиція церкви, яка не стоїть на боці якоїсь однієї сили, а вище над усіма політичними поділами. Церква – це місце для всіх. Ми сьогодні нікого не засуджуємо, не вихваляємо, а молимося, щоб у нас був мир і спокій ».

Владика Митрофан також додав, що сьогодні необхідно зробити все можливе, щоб не допустити такого протистояння на Луганщині.