• Головна
  • Новини
  • В Одесі від нападу «тітушок» постраждав лютеранський пастор Андрій Гамбург...

В Одесі від нападу «тітушок» постраждав лютеранський пастор Андрій Гамбург

19.02.2014, 17:12
В Одесі від нападу «тітушок» постраждав лютеранський пастор Андрій Гамбург - фото 1
Під час нападу «тітушок» сьогодні, 19 лютого, постраждав пастор Андрій Гамбург - настоятель лютеранського храму Апостола Павла, глава української групи «Примирення» та член міжнародної групи «Примирення Церков і народів Європи».

Andreas-Hamburg.jpgПід час нападу «тітушок» сьогодні, 19 лютого, постраждав пастор Андрій Гамбург - настоятель лютеранського храму Апостола Павла , глава української групи «Примирення» та член міжнародної групи «Примирення Церков і народів Європи».

Напад відбувся під час мирної демонстрації одеських активістів, які вийшли висловити свій протест проти кривавих подій минулого дня і ночі у Києві, повідомляє сайт групи «Примирення».

Приблизно сотня молодиків із так званих «загонів самооборони», що складаються з активістів організацій «Молодіжна єдність», «Слов'янська єдність» і «Цивільний альянс» (останні дві - це ультраправі ), напали на євромайданівців, які мітингували під облдержадміністрацією.

«Коли вони почали бігти на мене я повернувся до них обличчям і намагався дивитися в очі кожному, хто замахувався на мене битою, - каже пастор Гамбург. - Куртка була розстебнута і з неї виглядала пасторська сорочка. Чоловік десять пробігли повз, потім один вдарив ногою, я впав і мене почали бити ногами і битами. Потім підбіг майор міліції і витягнув мене звідти. Це були дуже молоді хлопці, що з ними буде далі, я не можу собі уявити».

Міліції вдалося стримати натиск озброєних битами бойовиків, вставши живим щитом між ними і мітингувальниками.

Тоді розлючені «тітушки» спрямували свій гнів на співробітників ЗМІ. Один із нападників вибив камеру з рук кореспондента «Думської», який вів пряму відеотрансляцію. На щастя, журналіст не постраждав.

Були побиті кореспонденти « 5 каналу», «Нового», «Нової Одеси» і «Комсомольської правди». Також бойовики знищили мотоцикл з українським прапором, що належить одному з євромайданівців.

Керівники католицьких, протестантських і православних громад міста висловили рішучий осуд за напад на священнослужителя. На думку служителів, якщо представники влади, що перебували там , не в змозі були запобігти побоїщу, то це означає одне з двох. Або вони бездіяльно потурають бандитським елементам і тим самим самі стають на бік бандитів, а значить втрачають свою легітимність. Або не в змозі контролювати сплески бандитизму на вулицях, а значить повинні розписатися у своїй неспроможності і передати владу тим, хто здатний вгамувати бандитів.