• Головна
  • Новини
  • Відповідальність за нинішню ескалацію лягає виключно на владу, — заява УКУ...

Відповідальність за нинішню ескалацію лягає виключно на владу, — заява УКУ

19.02.2014, 14:56
Відповідальність за нинішню ескалацію лягає виключно на владу – особисто на Віктора Януковича та його «яструбину» команду. Про це йдеться у заяві Українського католицького університету з приводу останніх подій в Україні.

Відповідальність за нинішню ескалацію лягає виключно на владу – особисто на Віктора Януковича та його «яструбину» команду. Про це йдеться у заяві Українського католицького університету з приводу останніх подій в Україні.

«Лінія нашої суспільної кардіограми знову стрімко пішла угору. Після вчорашнього наступу загонів внутрішніх сил Майдан вистояв, але зазнав невимовних втрат. Дим, що йде вгору з нечисленних майданних багать, на екрані телевізора виглядає димом кадильниць з великої загальнонаціональної панахиди, - зазначають в УКУ. -

Хай упокояться душі невинно убієнних там, де праведні спочивають! Хай прийме їх Господь у Царство Небесне, хай зцілить Своєю милосердною рукою численних поранених, хай утишить біль народу, який черговий раз був обманутий владою у своїх найкращих сподіваннях!

Ми однозначно стверджуємо: відповідальність за нинішню ескалацію лягає виключно на владу – особисто на Віктора Януковича та його «яструбину» команду.

Кожен випадок ескалації конфлікту, який щоразу вражає своєю цілковитою безглуздістю, перекреслює наші надії на мирне й мудре подолання кризи й наближає нас до гуманітарної катастрофи. Кожен такий випадок ніби ставить галочку «виконано» у таємних планах «кризових менеджерів».

І навпаки, кожен крок до подолання суспільного напруження, кожен вияв щодо рятівної самоорганізації людей, кожне зусилля з вірою в серці зберігати вірність Божим заповідям – все це робить нас співтворцями у позитивній програмі Господнього Провидіння.

Український католицький університет є і завжди буде прихильником цього останнього шляху й закликає всіх людей доброї волі обрати саме його.

В нинішніх складних умовах, коли носії влади підривають сам інститут державної влади, ми прагнемо бути острівком миру й надійною опорою всім, хто обстоює національні інтереси України. Ми проголошуємо свою незмінну лояльність голові міста п. Андрієві Садовому та легітимно обраним органам народовладдя у Львові та області, які користуються довірою та захищають інтереси людей.. Ми готові співпрацювати з ними щодо забезпечення правопорядку і прав громадян.

В умовах, коли хитається вся виконавча вертикаль, Український католицький університет проголошує режим самоврядування і самодисципліни. У цьому рішенні втілюється наша переконаність, що в цей критичний для держави час вищі навчальні заклади мають продемонструвати не лише свою спроможність ефективно функціонувати без вказівок згори, а й стати опорою у формуванні нового каркасу освітнього й загалом суспільного життя.

Керівництво і увесь професорсько-викладацький та професійний склад УКУ солідаризується з проголошеним сьогодні студентським страйком і підтримує висунуті ним вимоги. Ми живемо однією спільнотою і поділяємо одні й ті самі цінності.

Нехай милосердний Господь наповнить всіх нас надією і відвагою для жертовного служіння Україні в період важких випробувань!»