• Головна
  • Новини
  • Собор єпископів УПЦ в США закликав припинити насильство в Україні...

Собор єпископів УПЦ в США закликав припинити насильство в Україні

19.02.2014, 09:33
Собор єпископів УПЦ в США закликав припинити насильство в Україні - фото 1
18 лютого в Києві відновилося протистояння правоохоронців і мітингувальників. З вечора вівторка і на цей час ” Беркут” штурмує Майдан. Повідомляють про десятки загиблих і більше тисячі поранених.

Антоній.jpgЗ огляду на загострення конфлікту в Україні Українська Православна Церква США просить владу припинити насильство над українським народом і вiднoвити мирні демократичні переговори. Про це йдеться у заклику Митрополита Української Православної Церкви США Місцеблюстителя УПЦ в діаспорі Антонія та єпископа Західнoї єпархії і голови Консисторії УПЦ США Даниїла.

«Ми знову нагадуємо, що шляхи для вирішення конфліктних питань повинні бути, дипломатичні та врівноважені. Потрібна сміливість, щоб вийти поза межі конфлікту та брати до уваги людьську гідність інших так, щоб єдність переважала над конфліктом - і саме тоді можна буде будувати шлях до співрозуміння над розбіжностями та конфліктами. Політична демагогія, жорстокість і насильство повинні бути негайно припинені.

Ми поділяємо заклопотаність законодавців та громадян щодо забезпечення безпекою українських протестувальників, а також співробітників міліції і військовослужбовців у ці часи великої невизначеності та небезпеки.

Даниїл.jpgДіалог повинен переважати і стати позитивним знаком миру, і ми надіємось на те, що обидва - урядові чиновники та лідери української опозиції, з-за підтримки міжнародного співтовариства, прийматимуть сміливі рішення, спрямовані на пошук справедливого і міцного врегулювання конфлікту, який потрібно терміново зупинити.

Пам'ятайте, демократичне майбутнє країни залежатиме від діалогу і можливості слухати голосу громадян України. Дуже важливо, щоб логіка і спокій переважaли. Фізична сила ніколи не дасть успіху в усуненні вільної волі і голосу громадян!», – йдеться серед іншого у зверненні владик УПЦ в США.

18 лютого в Києві відновилося протистояння правоохоронців і мітингувальників. З вечора вівторка і на цей час ” Беркут” штурмує Майдан. Повідомляють про десятки загиблих і більше тисячі поранених.