• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ (МП) попросив Януковича розслідувати всі випадки смерті, а журналістів – не "підштовхувати людей до агресії»...

Митрополит УПЦ (МП) попросив Януковича розслідувати всі випадки смерті, а журналістів – не "підштовхувати людей до агресії»

25.01.2014, 09:40
Митрополит УПЦ (МП) попросив Януковича розслідувати всі випадки смерті, а журналістів – не "підштовхувати людей до агресії» - фото 1
В Києві 24 січня відбулась зустріч Віктора Януковича з представниками Церков та релігійних організацій України. Українську Православну Церкву на зустрічі представляв керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

В Києві 24 січня відбулась зустріч Віктора Януковича з представниками Церков та релігійних організацій України. Українську Православну Церкву на зустрічі представляв керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Антоній.jpg

Під час зустрічі було обговорено ситуацію, що склалася в країні.

Митрополит Антоній, звертаючись до голови держави, зазначив: «Країні загрожує стихія натовпу. Ми стоїмо на краю безодні».

Владика засудив кровопролиття, яке сталося в Києві, та попросив Президента забезпечити ретельне та неупереджене розслідування всіх випадків смерті людей під час зіткнень.

Владика наголосив на необхідності продовжити переговори між владою і опозицією: «Треба шукати шляхи до примирення заради збереження миру в країні, заради збереження цілісності країни».

Митрополит Антоній також звернув увагу на неприпустимість маніпуляцій суспільною свідомістю.

«Особлива відповідальність, — зазначив він, — лежить сьогодні на журналістах. Репортажі з місця подій в жодному разі не мають підштовхувати людей до агресії. Українське суспільство дійшло до точки кипіння, і одне необережне слово може спричинити вибух».

Митрополит Антоній також підтримав необхідність скликання позачергової сесії Верховної Ради України з метою обговорення ситуації, що склалася в державі.

Крім того, митрополит Антоній висунув ініціативу, аби Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій виступила гарантом дотримання домовленостей, які будуть досягнуті в ході переговорів між владою та опозицією.

«У ці дні ми всі підносимо свої молитви за Україну, за її народ. Віримо, що з Божою допомогою нам вдасться знайти вихід з цієї непростої ситуації», — зазначив владика Антоній на завершення свого виступу. Поро це інформує Офіційний сайт УПЦ.