• Головна
  • Новини
  • Адвентистів закликають не брати участі в заходах, що можуть «очорнити добре ім’я Церкви»...

Адвентистів закликають не брати участі в заходах, що можуть «очорнити добре ім’я Церкви»

22.01.2014, 10:56
Адвентистів закликають не брати участі в заходах, що можуть «очорнити добре ім’я Церкви» - фото 1
Керівник Церкви АСД в Україні Віктор Алєксєєнко 21 січня оприлюднив звернення щодо політичних подій у Києві.

alekseenko.jpgКерівник Церкви АСД в Україні Віктор Алєксєєнко 21 січня оприлюднив звернення щодо політичних подій у Києві. Він закликав «не брати участі в заходах, що можуть провокувати розпалювання ворожнечі між людьми», а «реалізувати свою громадську позицію в контексті Божих заповідей про любов до Бога й ближніх» та «не дозволити втягувати себе в сумнівні акції та заходи, що можуть заплямувати репутацію християнина й свідомого члена суспільства, а також очорнити добре ім’я Церкви».

«Останні події в Києві вказують на те, що ми повинні об’єднати всі зусилля в молитві до Бога за Україну. У ці дні й особливо ночі, коли загострення пристрастей протиборчих сторін досягає своєї точки кипіння, несучи з собою загрозу для життя людей, ми закликаємо всіх вірян в особливих заступницьких молитвах звертатися до Господа, благаючи Його про милість для народу України й мирне вирішення конфлікту; про смирення сердець тих, у чиїх руках сила, й мудрість для тих, хто відповідальний за долі своїх співгромадян; про гідну поведінку тих, хто збирається на мирні акції; про здоровий глузд і почуття відповідальності за свої висловлювання й дії всіх сторін протистояння.

Ми закликаємо вас не брати участі в заходах, що можуть провокувати розпалювання ворожнечі між людьми. Будьте толерантні один до одного й до тих, хто вас оточує, незалежно від їх ідеологічних, політичних або релігійних поглядів. Не залишайте образливих коментарів на форумах і в соціальних мережах. Навпаки, перестерігайте та закликайте до розв’язання конфліктів виключно мирним шляхом. Адже ніколи насильство не було розумною підставою для побудови нового й світлого майбутнього як в особистому, так і в суспільному житті.

Маючи право на вираження своєї громадянської позиції, реалізуйте його в контексті Божих заповідей про любов до Бога й ближніх. Не дозволяйте втягувати себе в сумнівні акції та заходи, що можуть заплямувати вашу репутацію як християнина й свідомого члена суспільства, а також очорнити добре ім’я Церкви, до якої ви належите.  Будьте розсудливими завжди, особливо в ці складні для нашої країни дні», – йдеться серед іншого у зверненні Віктора Алексєєнка.