На Народному вічі молилися за здоров’я Юрія Луценка

12.01.2014, 14:10
На Народному вічі молилися за здоров’я Юрія Луценка - фото 1
У Києві на Майдані Незалежності 12 січня відбулося перше у цьому році масштабне Народне віче. Традиційно воно розпочалося із екуменічної молитви.

exklusiv.gifУ Києві на Майдані Незалежності 12 січня відбулося перше у цьому році масштабне Народне віче. Традиційно воно розпочалося із екуменічної молитви.

З благословенням та словами підтримки до мітингувальників звернулися священнослужителі УПЦ КП, УАПЦ. УГКЦ, РКЦ в Україні та Церкви євангельських християн баптистів.

Духовенство запевнило, що вони постійно моляться за людей на Майдані, владу і за очільників опозиції.

«Всі церкви моляться за вас. Ми молимося за вас, бо від вас і Майдану залежить дуже багато», — сказав єпископ РКЦ Станіслав Широкорадюк.

Єпископ Вишгородський і Подільський, вікарій Київської єпархії УАПЦ Володимир (Черпак) закликав людей разом помолитися за здоров’я Юрія Луценка, Тетяни Чорновол та всіх, хто постраждав від «Беркутівців».

«Милосердний Господи пошли здоров’я, спасіння, довголіття, добробут болящим Юрію і усім, хто постраждав на Майданах по всій нашій країні», - повторили услід за єпископом слова молитви тисячі людей.

Єпископ УАПЦ також помолився за упокій душі Павла Мазуренка, якого 18 грудня побили дорогою з Майдану додому. Від отриманих травм він помер.

Завершлася духовна частина Народного віче спільною молитвою «Отче наш» та виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний».