• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав (Шевчук): Церква не підтримає жодну насильницьку акцію...

Патріарх Святослав (Шевчук): Церква не підтримає жодну насильницьку акцію

09.01.2014, 11:18
Патріарх Святослав (Шевчук): Церква не підтримає жодну насильницьку акцію - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) заявив, що Церква категорично виступає проти насилля і не стане підтримувати мітингувальників з Євромайдану, якщо вони відмовляться від проведення мирних акцій протесту і радикалізують форму боротьби.

Святослав.w.jpgПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) заявив, що Церква категорично виступає проти насилля і не стане підтримувати мітингувальників з Євромайдану, якщо вони відмовляться від проведення мирних акцій протесту і радикалізують форму боротьби.

«Церква ніколи не підтримувала і не буде підтримувати насильство. Будь-які заклики до якихось радикальних кроків, в тому числі і насильницького характеру, є абсолютно неприйнятними», - сказав він у інтерв’ю «5 каналу».

Глава УГКЦ зауважив, що люди на Майдані свідомо вибрали мирний характер протестів.

«Ми бачимо. Що ці люди, які стоять на Майдані, є справді мирні люди не тому що хтось їм нав’язав такий спосіб їхньої маніфестації. А тому, що це є вияв їхньої природи. Український народ є мирний за своїм характером, за своєю суттю», - зазначив Патріарх.

Він також висловив сподівання, що і народ не підтримає насильницькі форми протесту.

«І тому Церква не буде підтримувати жодні насильницькі акції. Я також переконаний, що таких акцій не потребує і не підтримає народ», - наголосив Глава УГКЦ.

«Хочу висловити надію, що саме в тому різдвяному часі повага до гідності людської особи, її прав і свобод стане нормою у нашому суспільстві. У Різдві сам Бог поважає людину, сам Бог стає людиною. Це приклад який Творець сам дає представникам і влади, і опозиції почати жити життям свого народу». – додав Патріарх Святослав (Шевчук).