• Головна
  • Новини
  • Народне віче «Одна країна – один Майдан» традиційно розпочалося з молитви...

Народне віче «Одна країна – один Майдан» традиційно розпочалося з молитви

22.12.2013, 13:22
Народне віче «Одна країна – один Майдан» традиційно розпочалося з молитви - фото 1
«Одна країна – один Майдан» - під таким гаслом сьогодні, 22 грудня, зібралися сотні тисяч людей на народному вічі у Києві.

exklusiv.gif«Одна країна – один Майдан» - під таким гаслом сьогодні, 22 грудня, зібралися сотні тисяч людей на народному вічі у Києві. Євромайдан традиційно відкрили представники християнських Церков і релігійних організацій. Вони благословили протестувальників і звернулися до них із напутнім словом.

Як зазначалося на мітингу, українські священнослужителі молилися і будуть молитися за Майдан, «за цю велику територію свободи, за весь український народ, голос якого звучить на цих велелюдних вічах».

На народному вічі «Одна країна – один Майдан», зокрема, виступили архиєпископ Житомирський і Овруцький УПЦ КП Ізяслав (Карга), митрофорний протоєрей, керівник департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ Олекса Петрів, ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні архиєпископ Петро Мальчук, єпископ Вишгородський і Подільський, вікарій Київської єпархії УАПЦ Володимир (Черпак), завідувач відділу зовнішніх зв’язків Церкви християн віри євангельської пастор Юрій Кулакевич.

Присутність священнослужителів на Майдані та їх палкі промови ще раз підтвердили, що Церква підтримує свій народ.

Після спільної молитви «Отче наш» Євромайдан спільно виконав духовний гімн України «Боже великий, єдиний».