Священик УПЦ (МП) з трибуни Майдану привітав усіх Андріїв

13.12.2013, 16:48
Священик УПЦ (МП) з трибуни Майдану привітав усіх Андріїв - фото 1
Священик УПЦ (МП) Андрій Дудченко з трибуни Майдану привітав сьогодні усіх Андріїв з іменинами.

exklusiv.gifо. Андрій Дудченко разом з відомим музикантом-віртуозом Василем Попадюком на МайданіСвященик УПЦ (МП) Андрій Дудченко з трибуни Майдану привітав сьогодні усіх Андріїв з іменинами.

"Сьогодні святкуємо день Андрія Первозваного, який приніс за переданняим віру у цю землю, поставив хрест і віра Христова засяяла", — сказав він.

Священик зазначив, що не може бути віри Христової там, де немає правди. Він повідомив, що священнослужителі УПЦ (МП) після трагічних подій 30 листопада постійно підносять молитви до Бога за подолання ворожнечі.

"У ту суботу, коли на Майдані розігнали хлопців і дівчат, наш Предстоятель Митрополит Володимир звернувся до всіх священиків нашої Церкви із закликом молитися про примноження любові та подолання ворожнечі. У цьому церковному чині, який за наказом Митрополита Волидимира має служитися впродовж усіх днів Різдвяного посту, є слова із послання апостола Івана Богослова, де сказано, що діти світла і діти темряви пізнаються за тим, хто чинить і хто не чинить правду. 

Священик Андрій Дудченко також нагадав, що й після подій 11 грудня, коли правоохоронці намагалися розігнати Майдан, УПЦ (МП) не стояла осотронь і засудила насилля. 

Тоді група священиків цієї Церкви звернулася з посланням до усіх людей доброї волі, в якому задекларувала бажання зблизитися з християнською Європою.

"Ми — за зближення з християнською Європою. З базовими єропейськими цінностями, які є за своїм підґрунтям цінностями християнськими. Це: правда, справедливість, свобода, цінність кожної особистості", — йдеться у зверненні, про яке РІСУ вже писала.

"Борючись за ці ідеї, ми самі маємо вже зараз бути нормальними людьми — такими, з якими хочеться жити поруч. Разом будувати майбутнє. Ми — не проти тих, хто по той бік майдану. Ми не проти тих, хто обманутий. Ми проти того, щоб обманювали їх та нас. Ми проти усілякого беззаконня та насильства.

Молімось про перемогу правди та про мир! Піддаваймо все критиці! Оцінюймо розумом усе, що чуємо з усіх боків! Не ведімося на сценарій насильства, від кого б він не походив!", — закликають священики УПЦ (МП), які підписалися під спільним зверненням.