• Головна
  • Новини
  • Три екс-президенти України та ініціативна група Першого грудня обговорили шляхи виходу України з кризи...

Три екс-президенти України та ініціативна група Першого грудня обговорили шляхи виходу України з кризи

12.12.2013, 14:22
Три екс-президенти України та ініціативна група Першого грудня обговорили шляхи виходу України з кризи - фото 1
Це вже друга зустріч колишніх президентів України з громадськістю.

Майдан.jpgУ четвер, 12 грудня, екс-президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко зустрілися з членами ініціативної групи Перше грудня. Про це повідомляється на сайті президентського фонду Кучми Україна.

Три екс-президенти та активісти обговорили шляхи виходу країни з кризи і проблеми налагодження діалогу між владою та народом.

Це вже друга зустріч колишніх президентів України з громадськістю. Напередодні вони зустрічалися з представниками інтелігенції, церковними діячами, діячами мистецтв, які запросили їх до діалогу.

Як наголошується, члени ініціативної групи Першого грудня хочуть залучити до діалогу широке коло учасників, представників і прихильників різних політичних сил.

Кучма підтримує їхню ініціативу заради досягнення громадянського миру і вироблення шляхів подальшого розвитку України.

Нагадаємо, напередодні  Янукович запросив усі політичні сили, громадськість і священнослужителів до загальнонаціонального діалогу. У середу вдень, 11 грудня, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що президент України Віктор Янукович пообіцяв їй протягом доби вжити заходів для вирішення кризової ситуації в Україні. Про це інформує Корреспондент.net 

***

Група Перше грудня – об'єднання, створене в 2011 році, в 20-ту річницю референдуму за незалежність України відомими інтелектуалами та громадськими діячами у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков (УПЦ (МП), УПЦ (КП) та УГКЦ). В основу програмних документів закладена декларація, яка містить базові принципи для об'єднання українського народу, і Хартія Вільної Людини, яка відображає життєві орієнтири для українського суспільства.