• Головна
  • Новини
  • “Владі не можна потурати, якщо вона не поводиться нормально», – Блаженніший Любомир (Гузар)...

“Владі не можна потурати, якщо вона не поводиться нормально», – Блаженніший Любомир (Гузар)

12.12.2013, 14:04
“Владі не можна потурати, якщо вона не поводиться нормально», – Блаженніший Любомир (Гузар) - фото 1
За словами Блаженнішого Любомира (Гузара), те, що зайняли один чи другий будинок, то ще дуже делікатно. Ще влада повинна Богу дякувати, що народ так поводиться, бо може бути гірше.

HUZAR_3.jpgЗа словами Блаженнішого Любомира (Гузара), те, що зайняли один чи другий будинок, то ще дуже делікатно. Ще влада повинна Богу дякувати, що народ так поводиться, бо може бути гірше. Про це першоєрарх сказав в інтерв’ю активістці громадського сектору Євромайдану Анастасії Кінзерській, коментуючи сьогоднішню непросту ситуацію в Україні.

«Владі не можна потурати, особливо якщо влада не поводиться нормально, згідно з приписами людськості – її треба п’ятнувати за те, що вона робить. Треба голосно про це говорити, про те як вона поводиться, отож, нехай вони не дивуються, що такі ексцеси мають місце, бо це – голос народу. Мені здається, що те, що зайняли один чи другий будинок, то ще дуже делікатно. Ще влада повинна Богу дякувати, що народ так поводиться, я би не дивувався, якби били направо і наліво. Не кажу, що я би цього бажав, чи радив, але я би не дивувався, бо знаю з історії інших народів, як вони реагують. Наші люди реагують ще дуже делікатно», – вважає екс-Глава УГКЦ.

Блаженніший Любомир переконаний, що влада пропадає, якщо вона не гідна свого людського покликання: «Вони зникають, і добре що зникають. Дехто осуджує наш нарід, що він занадто лагідний, що не є рішучий у своїх відповідях. Думаю, що це робить честь нашому народу, що люди відчувають, що не можна діяти понад міру».