• Головна
  • Новини
  • Любомир (Гузар) про «Беркут»: «Їх так виховали і вони іншого не знають»...

Любомир (Гузар) про «Беркут»: «Їх так виховали і вони іншого не знають»

12.12.2013, 13:54
Любомир (Гузар) про «Беркут»: «Їх так виховали і вони іншого не знають» - фото 1
В інтерв’ю активістці громадського сектору Євромайдану Анастасії Кінзерській екс-глава УГКЦ Блаженніший Любомир дав свою оцінку тим проявам насилля, яке сьогодні має місце в Україні.

Husar_konf.jpgВ інтерв’ю активістці громадського сектору Євромайдану Анастасії Кінзерській  екс-глава УГКЦ Блаженніший Любомир дав свою оцінку тим проявам насилля, яке сьогодні має місце в Україні.

У час масових протестів, затримання активістів та відсутності конструктивного діалогу між владою та народом Блаженніший Любомир спробував пояснити, в чому першопричини такої поведінки та який вихід із ситуації, що склалась.

Екс-Глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар), який, незважаючи на свій поважний вік, веде сьогодні активну духовну роботу і виходить на сцену Євромайдану з повчаннями, вважає, що ми сьогодні пожинаємо плоди радянської системи: «Оскільки ми є спадкоємцями радянського союзу, тої більшовицької ментальності, це справді є боротьба добра і зла. Людей так виховували, тому я не дивуюся міліції, «Беркуту» чи представникам влади – їх так виховали, вони іншого не знають. Може дехто схаменувся, опам’ятався, зрозумів, але всі того не зроблять, вони роблять так як навчені. Це є справа перевиховання. Дехто прекрасно, феноменально переосмислив і зрозумів свою гідність, гідність іншої людини і сьогодні поводиться взірцево. Але шоб всі це зробили – це мабуть складно».

За словами Блаженнішого, це покоління раніше чи пізніше відійде, силою природи. «Є багато людей, які, на жаль, не зміняться – не роблять жодного зусилля, щоб змінитися чи поправитися і єдина розв’язка – демографічна – прийде час і вони підуть, а підросте нове покоління, яке того лиха не знало, сподіваюсь, краще, якщо ми подбаємо, щоб воно доростало у кращому середовищі», – вважає першоєрарх.