• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ КП: Існування пам’ятника Леніну було знущанням та наругою...

Архиєпископ УПЦ КП: Існування пам’ятника Леніну було знущанням та наругою

10.12.2013, 12:42
Архиєпископ УПЦ КП: Існування пам’ятника Леніну було знущанням та наругою - фото 1
Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря) не вважає актом вандалізму знесення у Києві пам’ятника Леніна.

52a4a8bf2a927-a.jpgАрхиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря) не вважає актом вандалізму знесення у Києві пам’ятника Леніна.

«Вже писав, що не вважаю знос Леніна настільки важливим саме в цей напружений час. Але, як колись казали, "памятник не сохранился", - зазначив єрарх на своїй сторінці у Фейсбуці.

Знесення столичного Леніна владика прирівняв до демонтажу комуністами пам’ятників Сталіну: «Дехто зараз пише про "вандалізм" - то це такий самий "вандалізм", як знесення комуністами пам'ятників Сталіну в 50-х роках. Може і їх треба було берегти?!».

«Навіть більше: вважаю, що дотеперішнє існування в центрі Києва пам'ятника кривавому вождю людиноненависницької ідеології більшовизму, пам'ятника тому, хто особисто винний у смерті сотень тисяч і мільйонів людей, в тому числі в Україні - це було знущанням і наругою», - додав він.

«Якщо когось турбувала художня значимість статуї - можна було би давно її зняти та перенести до музею історії чи в інше місце, як експонат, а не тримати на початку проспекту Шевченка, як релікт більшовицького спадку», - ноголосив архиєпископ Євстратій (Зоря).