• Головна
  • Новини
  • Люди, які повалили пам’ятник Леніна, виконали другу церковну заповідь, - архиєпископ Ігор (Ісіченко)...

Люди, які повалили пам’ятник Леніна, виконали другу церковну заповідь, - архиєпископ Ігор (Ісіченко)

09.12.2013, 13:02
Люди, які повалили пам’ятник Леніна, виконали другу церковну заповідь, - архиєпископ Ігор (Ісіченко) - фото 1
Люди, які вночі у Києві повалили пам’ятник Леніну, сумлінно виконали другу церковну заповідь – «не сотвори собі кумира» і приписи Карфагенського собору.

52a4a8bf2a927-a.jpgЛюди, які вночі у Києві повалили пам’ятник Леніну, сумлінно виконали другу церковну заповідь – «не сотвори собі кумира» і приписи Карфагенського собору.

Таку думку у своєму блозі висловив архиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко).

«Для християнина – православного, католика, протестанта – ідеологічна доктрина Леніна, а тим більше комуністичний культ із його реліквіями, беззастережно ворожі», - пише він.

Єрарх зазначає, що за своєю суттю більшевицька доктрина є неопоганським релігійним вченням зі своїми заповідями, ритуалами, священними книгами, єрархією та кастовим поділом.

«І пам’ятник Леніну був не просто символом – власне, він виступав київським аналогом московського мавзолею, головною реліквією комуністичного культу в Україні», - стверджує владика Ігор.

Архиєпископ нагадує, що на початку шляху до Обіцяної землі народ Мойсея отримав від Господа категоричну настанову - не поклонятися іншим богам і не служити їм.

«Заборона ідолопоклонства лишається фундаментальною засадою і Старого, і Нового Завіту. Серед найголовніших приписів Апостольського собору в Єрусалимі – «стримуватися від ідольських жертов» (Діян. 15:29). Мученики перших сторіч християнства воліли загинути, але не схилятися перед ідолами й ні під яким виглядом не вшановувати їх. По припиненні ж епохи переслідувань церковні собори наказують знищити ідолів і будь-які ознаки ідолопоклонства (правила 58 і 84 Помісного собору у Карфагені). Святитель Василій Великий ставить ідолопоклонників поряд із скотоложниками й убивцями, приписуючи відлучати їх від Церкви, а за умови цілковитого каття приймати до спілкування лише після 30 років покути (правило 7 свт. Василія Великого)», - зазначає єрарх.

«Таким чином, з погляду православного церковного права, ті, хто зруйнував пам’ятник Леніну, сумлінно виконали другу церковну заповідь і приписи Карфагенського собору. Натомість особи, які тим чи іншим способом намагатимуться відновити об’єкти ідолопоклонницького культу, мають бути відлучені від Церкви й піддані епітимії (покуті)», - підкреслив архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко).