• Головна
  • Новини
  • Біля майданівської «йолки» скоро з’явиться різдвяна шопка...

Біля майданівської «йолки» скоро з’явиться різдвяна шопка

08.12.2013, 16:15
Біля майданівської «йолки» скоро з’явиться різдвяна шопка - фото 1
Троє львів’ян, працівники Національного музею ім. Андрея Шептицького, Роман Зілінко, Остап Лозинський та Олександр Бриндіков хочуть встановити на Майдані шопку – макет, що зображає Вифлиємську стайню у Різдв’яну ніч.

exklusiv.gifТроє львів’ян, працівники Національного музею ім. Андрея Шептицького, Роман Зілінко, Остап Лозинський та Олександр Бриндіков хочуть встановити на Майдані шопку – макет, що зображає вифлиємську стайню у Різдв’яну ніч. Аби втілити цей задум у життя, у понеділок вони вирушать до столиці.

Миколай_1.jpg

«Ми всі займаємося іконописом. Хочемо внести свою лепту у загальну справу. У Києві ми плануємо зробити кілька мистецьких акцій, серед яких встановлення шопки на Майдані. Ми вже зв’язувалися з нашими священиками у столиці і домовилися з ними про допомогу»,– сказав у коментарі для РІСУ Роман Зілінко.

Миколай_2.jpg

Працівники Національного музею ім. Андрея Шептицького вже бували на акціях протесту у Києві. Напередодні латинського празника св. Миколая вони створили для мітингувальників величезну ікону цього святого. Образ св. Миколая львів’яни встановили прямо на Майдані Незалежності неподалік від ялинки, яку у Києві навіть україномовні протестувальники, називають «йолкою».

Миколай_3.jpg

«Нам здавалося, що на Майдані у ті дні бракувало якогось позитиву, радості, - веде мову Роман, - тому з друзями купили матеріали, плиту і зробили ікону. Маємо надію, що Миколай принесе нам якийсь подарунок».