• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав закликав владу не допустити силового варіанту вирішення конфлікту...

Патріарх Святослав закликав владу не допустити силового варіанту вирішення конфлікту

05.12.2013, 13:49
Патріарх Святослав закликав владу не допустити силового варіанту вирішення конфлікту - фото 1
Єдиний вихід - діалог.

Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) прокоментував сьогоднішню суспільно-політичну ситуацію  в Україні.

«Усі ми вболіваємо за нашу Україну, за її кращу долю. Проте, на жаль, ті, які мають сьогодні у своїх руках владу, не чують людей або ж удають, що нічого не сталося. Можливо, вони вповні не усвідомлюють усієї серйозності історичного моменту, який ми сьогодні переживаємо», – про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, коментуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні.

pro_majdan.jpg

Глава УГКЦ зазначив, що в Києві зібралося багато людей, які приїхали з усієї України спонтанно, за покликом серця. «Тому я можу з певністю сказати, що сьогодні на Євромайдані стоїть громадянське суспільство України – не влада, не опозиція, але, справді, люди, які переживають за своє майбутнє і не байдужі до майбутнього своєї держави», - продовжив свою думку Предстоятель Церкви.

Коментуючи події, що сталися в ніч з 29 на 30 листопада, Верховний Архиєпископ УГКЦ підкреслив, що таке насилля нічим не можна виправдати. Тому сьогодні релігійна спільнота України закликає всі сторони протистояння, яке розвивається, зупинити насилля.

«Я б хотів звернутися до всіх, хто має владу в Україні, не допустити силового варіанту вирішення цього конфлікту, тому що сила протистояння на крові – це дорога в нікуди. Логіка "що гірше, то краще" – це диявольська логіка, яка руйнує і нікому нічого доброго не принесе. Я сьогодні закликаю все громадянське суспільство, усі політичні партії, по обидві сторони барикад, до діалогу», - додав він, зазначаючи, що тільки тоді, коли сторони почують одне одного, знайдеться вихід із нинішньої ситуації. 

«Із сумом хочу констатувати: поки ще ніхто не запропонував серйозного логічного виходу із ситуації, в якій ми знаходимося», – прокоментував Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.