• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) назвав злочином держави перетворити силовиків на брутальну силу, ворожу народу...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) назвав злочином держави перетворити силовиків на брутальну силу, ворожу народу

05.12.2013, 12:23
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) назвав злочином держави перетворити силовиків на брутальну силу, ворожу народу - фото 1
Про це йдеться у заяві архиєпископа Харківського і Полтавського Ігоря (Ісіченка).

isichenko.jpgКлир і миряни Харківсько-Полтавської єпархії (о) Української Автокефальної Православної Церкви висловлюють свою цілковиту солідарність із постраждалими учасниками мирних маніфестацій, що пройшли в Києві.  Про це йдеться у заяві архиєпископа Харківського і Полтавського Ігоря (Ісіченка).

«Суспільна активність студентської молоді та всіх учасників “Євромайданів” – це коштовне надбання народу України, здатне зупинити процес стагнації органів влади й економічну та політичну кризи, що загрожують нашому суверенітетові, загрожують добробутові кожного з нас.

На жаль, державна адміністрація виявилася неспроможною оцінити це надбання. Це ставить під сумнів моральне право влади здійснювати довірені їй повноваження. Важким злочином держави є спроба перетворити юнаків, що служать у силових структурах і спецслужбах, на брутальну силу, ворожу українському народові.

Благословляю на недільному богослужінні в храмах нашої єпархії піднести молитви за всіх учасників акцій опору, за визволення увʼязнених і зцілення постраждалих. Прошу додати до благальної єктенії заклик до молитви за ворогів, за їхнє навернення і спасіння. Схвалюю і підтримую ініціятиву по збиранню коштів, теплого одягу і продуктів для учасників акцій опору», – йдеться у заяві архиєпископа.