• Головна
  • Новини
  • Ми страждаємо зі страждаючими за правду і молимося з тими, що моляться за мир, — німецькі лютерани України...

Ми страждаємо зі страждаючими за правду і молимося з тими, що моляться за мир, — німецькі лютерани України

01.12.2013, 13:00
Німецько Євангелічно-Лютеранська Церква України глибоко засмучена і стурбована подіями, що відбулися в Києві в ніч на 30-е листопада 2013 року.

Німецько Євангелічно-Лютеранська Церква України глибоко засмучена і стурбована подіями, що відбулися в Києві в ніч на 30-е листопада 2013 року. Про це йдеться у заяві глави НЄЛЦУ єпископа-номіната Сергія Машевського.

«Ми обурені протиправними діями, спрямованими проти синів і дочок українського народу, і засуджуємо насильство, яке призвело до ескалації силового протистояння в нашому суспільстві. Ми глибоко поважаємо прагнення наших співвітчизників і підтримуємо їх бажання перебувати єдиною сім'єю з народами країн Європи», — говорить С.Машевський.

«Сьогодні ми переживаємо один із найскладніших моментів у нашій історії. Всемогутній Бог покладає на нас відповідальність за збереження миру і неприпустимість подальшого розвитку силового протистояння в нашому суспільстві.

Насильство породжує насильство, кров волає про крові, ненависть закликає ненависть. Ми не можемо дозволити нетерпимості, екстремізму, насильству і терору восторжествувати в нашій державі. Демократичні принципи устрою людського співжиття і право на свободу мирного волевиявлення кожної людини є невід'ємною частиною заповіданого Богом улаштування суспільства і нашої людської гідності», — наголошується у заяві.

НЄЛЦУ закликає:

— всіх винних у насильстві до нелицемірного визнання своєї провини і до щирого покаяння за скоєне;

— всіх можновладців до об'єктивного розслідування ситуації, що створилася і справедливого покарання тих, що застосували насильство ;

— всіх постраждалих не відповідати за приченене зло помстою, але в дусі любові виправляти кривдників заповіданими Богом шляхами;

— всіх жителів України докласти всіх зусиль для мирного вирішення даного конфлікту і торжества справедливості.

Єпископ-номінат Сергій Машевський закликав духовенство і мирян проголошувати слово про примирення у Христі. «Нам необхідно, по наказу Спасителя, перебувати миротворцями і являти оточуючим нас правдиве свідчення мудрості, справедливості і прощення Божого».