• Головна
  • Новини
  • УКУ закликає Януковича і Азарова відновити співпрацю з європейцями...

УКУ закликає Януковича і Азарова відновити співпрацю з європейцями

22.11.2013, 15:19
УКУ закликає Януковича і Азарова відновити співпрацю з європейцями - фото 1
В Українському Католицькому Університеті з тривогою сприйняли інформацію про відмову уряду від асоціації України з ЄС.

UCU.jpgВ Українському Католицькому Університеті з тривогою сприйняли інформацію про відмову уряду від асоціації України з ЄС.

«Національні інтереси України полягають у входженні її у європейський цивілізаційний простір, у якому діють верховенство права, пошана до гідності особи та її невід’ємних прав, громадянська, релігійна й академічна свобода; свобода підприємництва, соціальна справедливість, відповідальність влади перед народом, пошана до приватної власності тощо. Натомість входження України у понаддержавні утворення, як об’єднані на основі діаметрально протилежних цінностей, її національним інтересам суперечать», - йдеться у заяві УКУ.

В Українському Католицькому Університеті зазначають, що студентська молодь однозначно виступає за європейський вибір. Відмова від цього курсу, як стверджують в УКУ. «призведе до неминучого сплеску еміграції серед молоді, що загрожує безпеці держави далеко не менше, ніж тимчасові економічні труднощі».

«Отож, заради нашої молоді, ми закликаємо університетську спільноту не бути байдужою та публічно висловити свою громадянську позицію, обстюючи європейське майбутнє України».

Колектив УКУ також закликає Януковича і Азарова відновити співпрацю з європейцями.

«Ми закликаємо Президента й Уряд України терміново переглянути прийняте рішення й відновити співпрацю з європейськими дипломатами щодо підписання ретельно підготованої Угоди. Прийняти мудре рішення ніколи не пізно.

Вільнюс став символом європейської перспективи України. Хай же не стане він символом її немічності та чергової історичної поразки!», - наголошують в УКУ.