• Головна
  • Новини
  • Обрано кращий ескізний проект пам’ятного знака на честь 1025-річчя Хрещення Русі...

Обрано кращий ескізний проект пам’ятного знака на честь 1025-річчя Хрещення Русі

30.07.2013, 09:43
Оголошення результатів Всеукраїнського бліц-конкурсу на визначення кращого ескізного проекту пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі відбулося 28 липня.

Оголошення результатів Всеукраїнського бліц-конкурсу на визначення кращого ескізного проекту пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі відбулося 28 липня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за одностайним рішенням членів журі Першу премію було віддано проекту з міста Києва, виконаному авторським колективом «Архітектурне бюро Проценко» у складі: Ігор Проценко, Андрій Моложанов, Ірина Кріль, Анна Потапова, Микита Гусєв.
Другу премію отримав проект з міста Ірпінь. Автори проекту – студент Київського Національного університету будівництва і архітектури – архітектор Ярослав Макарчук та скульптор Артем Стрембіцький.

Третя премія дісталась проекту з міста Києва. Автор проекту – скульптор Ганна Кисельова, архітектори – Янош Віг, Тетяна Чорна (Архітектурне бюро «Я. Віг і партнери»).
Зауважимо, що загалом на конкурс було подано 21 роботу учасниками з різних міст України: Києва, Бердянська, Львова, Харкова, Одеси, Дніпропетровська та Донецька.
За результатами громадського голосування, що проходило на сайті Департаменту та його офіційній сторінці facebook, з 1498 голосів більшість (305) було віддано проекту, що отримав Першу премію від професійного Журі.

Вперше, з досвіду Департаменту містобудування та архітектури у проведенні громадського голосування, думка спеціалістів співпала з вподобаннями громадськості.
У прес-службі нагадали, що конкурс на створення пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі на Набережному шосе було оголошено у квітні.